Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nedostatek vakcín a málo času na připomínky. Půta kritizuje očkovací strategii

Postup při vytváření očkovací strategie považuje hejtman Martin Půta za zvláštní. Kritizuje například nedostatek vakcín. Na její připomínkování mají kraje podle něj málo času. Za zásadní problém nadále považuje také nedostatek vakcíny, řekl. Zástupcům krajů a Prahy v úterý vládní politici představili aktualizovanou očkovací strategii a plánovaný rezervační systém.

„Strategii dnes představují na tiskovce, my to máme připomínkovat do pátku. Tak bych charakterizoval celý systém komunikace," uvedl Půta. Podle něj dokumenty ke strategii dostali představitelé kraje teprve v úterý, připomínky k nim zatím sdělovat nechce. „Komentovat něco, co jsem neměl šanci číst, není úplně rozumné," uvedl.

Ministerstvo zdravotnictví dnes na tiskové konferenci zveřejnilo strategii pro očkování proti onemocnění covid-19. Podle ministra Jana Blatného (za ANO) se registrační systém spustí 15. ledna, kdy se budou moci začít hlásit senioři nad 80 let. V...

Upozornil na to, že dokud nebude dost vakcín, tak nelze slibovat, že se bude očkovat. „Jen u nás v kraji máme 17.000 lidí starších 80 let a já mám tady před sebou, že dostaneme příští měsíc 14.000 vakcín a ještě z toho musíme podruhé očkovat ty, které budou očkovat tento měsíc poprvé. Takže mi jich moc nezůstane pro lidi, co se budou registrovat v tom systému," řekl.

Oceňuje ale, že stát chce vytvořit jednotný registrační systém. „Při představě, že si každý kraj vytvoří nějaký vlastní registrační systém, tak to je předem ztracené," dodal Půta. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) dnes zopakoval, že rezervační systém bude pro lidi nad 80 let spuštěn 15. ledna, pro ostatní 1. února.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, koronavirus, Půta, Liberecký, vakcína, strategie, Martin Půta, Praha, Jan Blatný, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedostatek vakcín a málo času na připomínky. Půta kritizuje očkovací strategii  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.