Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jilemnické očkovací centrum se stěhuje. Bude v bývalém pivovaru

Do sloupové síně bývalého zámeckého pivovaru se přesune očkovací centrum v Jilemnici. Začne se zde očkovat od příští středy. Kvůli stěhování se nebude příští v pondělí a úterý očkovat.

Informoval o tom ředitel nemocnice Jiří Kalenský. Od začátku roku se v Jilemnici nejprve očkovalo v nemocnici, 15. března otevřeli velkokapacitní očkovací centrum ve sportovní hale, protože prostory nemocnice už přestávaly stačit. „Očkovaných je pořád víc než bychom zvládli v prostorách v nemocnici, domluvili jsme se na solidních podmínkách, takže do doby, než se to nějakým způsobem zklidní, bychom byli tam. Zatím to plánujeme do konce roku," doplnil Kalenský.

Prostory v nemocnici by podle něj umožnily očkovat denně do 200 lidí, ve sportovní hale je kapacita nastavena až na 800 očkovaných, plně využita ale nikdy nebyla. V pivovaru počítají lékaři, že vakcínu denně podají až 400 registrovaným zájemcům. O očkování neregistrovaných se tam zatím podle ředitele neuvažuje.

V Libereckém kraji bylo 12 velkokapacitních očkovacích center, ta v Turnově a Frýdlantu už ale ukončila provoz. Na konci května se přestěhovalo centrum v České Lípě z Kulturního domu Crystal do nově vybudovaných prostor v areálu nemocnice. Stěhování čeká na konci srpna také centrum v Jablonci nad Nisou. Z městské haly se přesune do bývalých prostor ARO v Nemocnici Jablonec, které se uvolnily po vybudování nového pavilonu intenzivní péče. Očkovat tam začnou 30. srpna.

Očkovat se v Libereckém kraji začalo 4. ledna, zatím v centrech a u praktických lékařů aplikovali 420 680 dávek vakcíny. Alespoň první dávku už v kraji dostalo bezmála 225 000 lidí, to je zhruba polovina z 441 820 obyvatel kraje. Kompletní očkování má téměř 196 000 lidí, co je přes 44 procent obyvatel kraje. Očkování bez registrace umožňují centra v Českolipské nemocnici a největší v budově D u Krajského úřadu v Liberci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, očkování, Jilemnice, očkovací centrum, pivovar, nemocnice, Liberecký kraj, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jilemnické očkovací centrum se stěhuje. Bude v bývalém pivovaru  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.