Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Recidivista pod vlivem pervitinu a alkoholu vzal auto svému známému. Údajně chtěl odvézt dárky

O pořádné pozdvižení v Novém Městě pod Smrkem se počátkem týdne postaral sedmačtyřicetiletý muž. Ten svému známému v jednom z barů nenápadně odcizil klíče od auta, aby s ním odjel do nedalekého Frýdlantu. K jeho smůle si ho ale vytipovala policejní hlídka, které se pokusil ujet. Po několikaminutové honičce skončil v rukou policistů.

„Jak muž později policistům uvedl, důvod proč si vozidlo vzal, byl prostý. Chtěl své známé odvézt do Frýdlantu dárky k Vánocům. Poté chtěl vozidlo zpět vrátit svému známému, aniž by si něčeho všiml,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Muž využil toho, že jeho známý, se kterým seděl v baru, odešel na toaletu. Klíče od jeho auta zaparkovaného před barem vzal přímo ze stolu. Nic mu tak nebránilo v tom, aby mohl odjet.

„Muž se vydal na cestu přes náměstí, do ulice Myslbekova, směrem ke kostelu. Zde si však všiml, že má v patách policejní hlídku. Policisté z Nového Města pod Smrkem právě v centru města vykonávali dohled nad veřejným pořádkem. Policisté chtěli vozidlo zastavit předepsaným způsobem, muž za volantem však výzvy k zastavení vozidla vůbec nerespektoval a začal před policejní hlídkou ujíždět ve směru na Frýdlant,“ dodala mluvčí.

Kradený Volkswagen Golf se policistům podařilo dohonit až v Žižkově ulici, kde řidič dostal „hodiny“ a chtě nechtě musel zastavit. „Tady už věděl, že nemá před policisty šanci, přesto odmítal z vozidla vystoupit a kladl aktivní odpor. Policistům bylo vzápětí jasné proč a také proč měl muž před nimi tolik naspěch,“ doplnila Šrýtrová.

Nejenže ujížděl v autě, které nebylo jeho, ale také usedl za volant pod vlivem alkoholu a pervitinu. Navíc má ještě téměř rok platný zákaz řízení.

Auto, kterým ujížděl rychlostí až 120 kilometrů v hodině, naštěstí neutrpělo žádné šrámy a mohlo tak být vráceno majiteli.

Sedmačtyřicetiletý recidivista skončil ve vazbě a hrozí mu až dva roky za mřížemi.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Nové Město pod Smrkem, policie, honička, pervitin, řidič, alkohol, Vladimíra Šrýtrová, Frýdlant, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista pod vlivem pervitinu a alkoholu vzal auto svému známému. Údajně chtěl odvézt dárky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.