Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Kriminalista v Penny marketu náhodou narazil na zloděje. Běžel za ním kilometr a půl

Že jsou policisté výborně fyzicky připraveni dokázal jeden z kriminalistů v polovině prosince v Penny Marketu v České Lípě. Narazil tam totiž na jednadvacetiletého zloděje, který se ale před ním dal na útěk. A tak začala honička, která měřila přibližně patnáct set metrů.

„Policista ho doběhl v Moskevské ulici. Kradené zboží mu vzal a přivolal na místo kolegy, kteří mu uložili blokovou pokutu,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle ní ani větší trest dostat nemohl, protože ukradl drogérii v nízké hodnotě.

Jenže před čtyřmi dny na sebe zloděj strhl pozornost znovu. Zřejmě posilněn vědomím, že za krádež dostane jen pokutu, kterou stejně nezaplatí, vběhl do lékárny, popadl dvě balení kosmetických přípravků a utekl s nimi.

Jenže v tu chvíli přišly na řadu bezpečnostní kamery, na kterých policisté mladíka poznali. „Začali po něm okamžitě pátrat v ulicích České Lípy. Zadrželi ho do hodiny,“ dodala mluvčí.

Tentokrát má ale mladík větší problém, hodnota ukradeného zboží je vyšší než 5 tisíc korun. „Delikt bude mít dohru u soudu, který mu může za přečin krádeže uložit až dvouletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Penny Market, krádež, Česká Lípa, Policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalista v Penny marketu náhodou narazil na zloděje. Běžel za ním kilometr a půl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.