Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Požár v Nové Vsi. Po půlnoci hořel průmyslový objekt

Z prvního ledna uběhlo jen několik minut a hasiči museli k prvnímu velkému požáru. Hořelo v průmyslovém objektu v Nové Vsi nedaleko Chrastavy. Uvnitř se rozhořel uskladněný polystyren. Příčinu požáru hledá vyšetřovatel, jednou z možných variant je i ta, že začalo hořet od zábavní pyrotechniky. Požár mohl někdo založit také úmyslně.

Jinak měli hasiči poměrně klidnou noc, celkem řešili jedenáct událostí, včetně požáru v Nové Vsi. Tam se zásah protáhl až do čtvrté hodiny ráno. „Do horních pater plameny nedosáhly, ale budova byla zcela zakouřena a hasiči proto museli zasahovat v dýchací technice a na odvětrání objektu nasadili přetlakovou ventilaci," řekla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Dnes dopoledne se na místo ještě vrátil vyšetřovatel, aby určil příčinu požáru. Škoda na hotových výrobcích převyšuje podle jednatele společnosti Enroll CZ, která v areálu sídlí, Aleše Svobody částku 500 tisíc korun. Podle prvního odhadu je škoda na budově dalších 700 tisíc korun. "Případ vyšetřuje policie jako žhářství, tedy úmyslné zapálení. Na odhalení pachaele jsem vypsal odměnu 10 tisíc korun," dodal.

Další požáry menšího rozsahu, a to především odpadu či pyrotechniky, likvidovali hasiči například v Kamenickém Šenově, Frýdlantu nebo Tanvaldu.

Autoři | Foto Pavel Adramelech | Zdroj ČTK

Štítky požár, polystyren, hasiči, HZS LK, Nová Ves, Chrastava, Aleš Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v Nové Vsi. Po půlnoci hořel průmyslový objekt  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.