Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Agrestivita na silnicích. Řidič Octavie měl vybržďovat Mercedes, auta se srazila

Policisté v sobotu ráno vyráželi ke konfliktu dvou řidičů na silnici I/10 poblíž Harrachova. Řidič Mercedesu si stěžoval na agresivní jízdu Škody Octavia, jejíž řidič ho měl vybržďovat. Ten ale s touto interpretací nesouhlasí.

Řidič Mercedesu jel od Kořenova na Harrachov. „V místě zvaném U Černého mostu zaregistroval podivné chování řidiče osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia Combi, který na něj z nepochopitelných důvodů troubil, blikal a různě gestikuloval. Potom jel šofér octavie v místě, kde je vyznačena podélná čára souvislá, vedle něj a nakonec ho předjel a dvakrát po sobě vybrzdil,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Zatímco první vybrždění ještě řidič Mercedesu ustál, napodruhé už se auta srazila. „Oba řidiči po nárazu vystoupili ze svým vozidel a začali se dohadovat. Potom na místo konfliktu přijeli policisté, kteří jejich výpovědi zaprotokolovali a případem se i nadále zabývají pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ dodala mluvčí.

Osmatřicetiletý řidič Octavie svou vinu na incidentu podle policie popírá. „Jeho děj popisuje naprosto odlišně od oznamovatele, nicméně připouští, že mu vadila pomalá jízda řidiče mercedesu, která následující konflikt dá se říci odstartovala,“ podotkla Baláková.

Policisté nyní musejí zjistit, kdo byl v tomto případě agresorem a kdo obětí. „Ať už dopadne vyšetřování jakkoliv, jsou takové události v silničním provozu velmi nebezpečné a mohou skončit těžkým zraněním nebo smrtí člověka, a to by si měl každý řidič včas uvědomit,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Policie, agresivita, Harrachov, auto, vybržďování, Mercedes-Benz, Škoda Octavia, silnice, Kořenov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agrestivita na silnicích. Řidič Octavie měl vybržďovat Mercedes, auta se srazila  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.