Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Policisté se samopaly, opancéřovaný vůz a k tomu nehoda auta, na D10 bylo živo

Zvláštní pohled se mohl dnes naskytnout řidičům, kteří jeli po D10 mezi Turnovem a Mladou Boleslaví. Nedaleko obce Březina havaroval vůz. Kolem se to hemžilo hasiči, záchranáři i ozbrojenými policisty. Jako první na událost upozornila TV Nova.

Samotná nehoda by asi tolik rozruchu neudělala. Řidič nákladního vozu zřejmě kvůli nedostatku pozornosti naboural do značení silničářů a skončil ve svodidlech.

Na místě se ovšem vyrojili o policisté se samopaly. Důvodem bylo totiž vozidlo za havarovaným náklaďákem. Právě se v něm převážely cennosti pro Českou národní banku. Podle některých odhadů by se mohlo jednat i o největší českou zlatou minci, která se musí dostat z Jablonce na Pražský hrad. Jak již dříve avizovala Česká mincovna, konkrétní termín převozu mince je přísně tajný.

Kvůli zranění řidiče a jeho zaklínění ve voze byly na místo přivolány všechny složky Integrovaného záchranného systému. „Komunikace byla v době nehody uzavřená. Mohu potvrdit informaci, že na místě se tou dobou nacházeli policisté s přepravou peněz,“ uvedl pro TV Nova Petr Štryncl, velitel zásahu HZS Mnichovo Hradiště.

Přítomnost policistů potvrdil i policejní mluvčí Tomáš Hulan. „Přítomní policisté poskytli do příjezdu ZZS řidiči první pomoc,“ komentoval Hulan. Ten potvrdil, že vůz doprovázený policisty má priority a ve své cestě pokračoval, jakmile to bylo možné.

Foto Facebook/Dopravní situace na Mladoboleslavsku - J. Tesař, Jan Homolka

Štítky nehoda, opancéřovaný vůz, samopaly, policie, D10, havárie, TV Nova, Mladá Boleslav, Turnov, Česká národní banka, Česká mincovna, Pražský hrad, Jablonec

VIDEO: Policisté se samopaly, opancéřovaný vůz a k tomu nehoda auta, na D10 bylo živo  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.