Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Kamion přejížděl do výjezdu v protisměru, ohrozil několik životů

, aktualizováno 14. března 2019, 11:01

Nad myšlením některých lidí zůstává rozum stát. Asi jako v tomto případě. Video, na kterém kamion přejíždí přes dvojitou plnou čáru, a navíc do protisměru, zachytil řidič, jenž jel proti němu. Video spustíte kliknutím na úvodní fotku.

Snaha si zkrátit cestu? Nebo snad chyba v navigaci? Co vedlo řidiče k jeho činu se můžeme jen domnívat. Kamion s polskou značkou jel včera v půl šesté odpoledne po silnici první třídy č. 65 směrem od křižovatky Rádelský mlýn na Jablonec. Jak ukazuje video, řidič měl namířeno do firmy sídlící na okraji Rychnova u Jablonce nad Nisou.

Strhl volant doleva

Jenže místo toho, aby se zařadil do pravého pruhu a sjel na nájezdu, chtěl řidič najet na výjezd v opačném směru. A vzal to tou nejlehčí, nicméně velmi nebezpečnou a jistě i nezákonnou cestou. Řidič totiž stočil volant doleva a, předpisy nepředpisy, přejel dvojitou souvislou čáru. Poté pokračoval vesele v cestě.

Jak dále ukazuje video, odbočováním překvapil minimálně jednoho řidiče, který měl pravděpodobně v plánu vůz předjet. Naštěstí osoba za volantem tohoto osobního automobilu zvládla včas zareagovat. K nehodě tak nedošlo. O tom, že chování řidiče kamionu nebylo v pořádku, není ale pochyb. K nehodě naštěstí nedošlo.

Policisté hledají svědky

Policisté žádají svědky celé události, aby se přihlásili na tel. 974 474 254 nebo na bezplatné lince 158. Občané mohou policisty kontaktovat také písemně prostřednictvím e-mailu jn.di.podatelna@pcr.cz . Policisté žádají především také řidiče osobního vozidla, který jel ve směru do Jablonce nad Nisou a byl jednáním řidiče nákladního vozidla bezprostředně ohrožen, aby se jim také prostřednictvím uvedených kontaktů přihlásil.

Foto Josef Lonner

Štítky krimi, přejíždění, kamion, Rychnov, I/65, Jablonec nad Nisou, Rychnov u Jablonce nad Nisou

VIDEO: Kamion přejížděl do výjezdu v protisměru, ohrozil několik životů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.