Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na obranu před provokatérem si vzal bič. Na místě museli zasáhnout strážníci

Poměrně netradiční prostředek obrany si vybral muž v České Lípě. Ten se chtěl ubránit bičem v případě napadení psychicky nemocnou osobou.

Českolipské strážníky ke konfliktu přivolal právě onen provokatér, který byl podle svého mínění napadán nejen bičem, ale taky sekerou a dalšími předměty. „V tu chvíli už konflikt nedaleko služebny zaznamenali strážníci a běželi na místo,“ uvedla Eva Vlastníková, mluvčí městské policie.

Vzápětí tak zjistili, že ve hře je opravdu jen bič, žádné jiné zbraně na místě nebyly. Muž s bičem strážníkům sdělil, že oznamovatel je psychicky nemocný člověk a bič si vzal jen na obranu v případě napadení. „Původní oznamovatel údajně muži s bičem odcizil před týdnem z provozovny zboží a nyní se mu každý den chodil vysmívat,“ vysvětlovala mluvčí.

Tento muž navíc nešel ani daleko pro vulgarismy, během chvilky tak svůj zájem rozšířil i na strážníky, které také počastoval několika urážkami. „Strážníci následně zjistili, že muž se ambulantně léčí na psychiatrii,“ doplnila Vlastníková. Navíc si jeden ze strážníků vzpomněl, že tohoto muže už viděl při konfliktu ve velkoprodejně.

„Nyní tak upozorňujeme veřejnost, že po českolipských ulicích se pohybuje muž, který může vyvolávat konfliktní situace. Jedná se o muže o výšce přibližně 175 centimetrů, nosí brýle a má řídké vlasy,“ řekla mluvčí a dodala, že v současné městská policie bude komunikovat i s ošetřujícím lékařem tohoto muže.

Foto MP Česká Lípa

Štítky městská policie, Českolipsko, strážníci, Česká Lípa

Na obranu před provokatérem si vzal bič. Na místě museli zasáhnout strážníci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.