Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Opilcům jízda na kole nesvědčí. Dva v kraji havarovali a skončili se zraněním

Alkohol nepatří za volant a nepatří ani za řídítka na kole. Cyklisté pod vlivem pak ohrožují sami sebe i své okolí. A jejich jízda nekončí často šťastně. Takovým příkladem jsou i dva případy z uplynulých dnů.

K první nehodě došlo u Rádla, kde havaroval čtyřiatřicetiletý cyklista. „Muž jel po cyklostezce směrem od Jablonce na Rychnov. Nezvládl ale řízení a najel do příkopu,“ sdělila mluvčí policie Dagmar Sochorová. Následně cyklista přepadl přes řídítka a skončil na vozovce v blízkosti otočky autobusu.

Přestože se nejprve snažil policisty přesvědčit, že ho srazilo auto, policisté dle ohledání místa zjistili, že k nehodě takto nedošlo. „Dechovou zkouškou policisté muži naměřili 1,99 promile,“ sdělila Sochorová. Z místa byl cyklista převezen do jablonecké nemocnice. Podle předpokladů by mělo léčení trvat asi šest týdnů. Okolnostmi se zabývají policisté z dopravního inspektorátu.

K velmi podobné nehodě došlo i na Semilsku v obci Přepeře. Zde havarovala osmatřicetiletá cyklistka. „Žena jela po cyklostezce směrem od Příšovic, když havarovala na rovném úseku,“ řekla mluvčí. Podle vyjádření cyklistky havarovala proto, že ze dvora domu vyjelo auto. 

I v tomto případě byla dechová zkouška pozitivní. Policisté ženě naměřili 1,97 promile. I tomuto případu se věnují nadále policisté.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, policie, cyklisté, cyklista, havárie, Rádlo, Jablonec, okres Semily, Přepeře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilcům jízda na kole nesvědčí. Dva v kraji havarovali a skončili se zraněním  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.