Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Strážníci museli u bezdomovce použít pouta. Odmítal roušku a dal se na útěk

Během posledních dnů zaměstnala českolipské strážníky mimo jiné také parta bezdomovců. Během jednoho dne k nim strážníci vyjížděli hned třikrát.

Poprvé byli strážníci přivoláni k budově bývalého vlakového nádraží, kde se dle kolemjdoucího bezdomovci chovali nevhodně. „Hlídka na místě našla ohnutou reklamní tabuli,“ uvedla mluvčí strážníku Eva Vlastníková.

Tabule evidentně už něco pamatovala, jedna osoba se ale k jejímu poničení přiznala a také se postarala o nápravu. A dokonce se omluvila. „Strážníci skupinu informovali, že se nachází na nebezpečném místě a vykázali je,“ komentovala mluvčí.

Jenže tato partička si ze zchátralého objektu nic nedělala a po chvilce se do něj zase vrátila. Tím ale chování bezdomovců nekončilo. Když byli téhož dne strážníci přivoláni ke Kauflandu kvůli muži, který údajně dělal binec, našli zde opět jednoho ze zmíněné skupiny.

„Dotyčný odmítal rouškou. Navíc začal klást aktivní odpor a při snaze o nasazení pout se vysmekl a dal se na útěk,“ popsala Vlastníková. Daleko ale nedoběhl. Muže po pár metrech hlídka dostihla a skončil na zemi v potech. Stejně skončil i kamarád tohoto muže, který měl na nošení roušky stejný názor.

V poutech pak muži skončili na služebně PČR. O pohybu osob v nebezpečném objektu navíc městská policie informovala majitele České dráhy.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Českolipsko, bezdomovci, rouška, bezdomovec, Kaufland, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci museli u bezdomovce použít pouta. Odmítal roušku a dal se na útěk  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.