Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cizinec močil na veřejnosti, nadával lidem a křičel, že má koronavirus. Hrozí mu tři roky

Hned několikrát se museli občané Harrachova potýkat s nevítaným cizincem, který svým chováním nejen pohoršoval, ale také děsil. Několikrát totiž tvrdil, že má koronavirus.

Cizinec se většinou posilnil alkoholem a pak vyváděl různě věci. V České republice přitom nemá hlášené žádné místo pobytu ani zde nepracuje. „Po požití alkoholu se opilí muž válel po zemi, močil na veřejnosti, vulgárně nadával a byl agresivní na přivolané policisty,“ informovala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

V polovině dubna navíc na veřejnosti vykřikoval, že má koronavirus a všechny nakazí. „Podobně vykřikoval i při nákupech v místní prodejně, kde sahal na zboží holýma rukama a nepoužíval ochranu obličeje,“ komentovala Šrýtrová. Stejně tak se cizinec neřídil pravidly vyhlášenými v rámci nouzového stavu.

Policisté muže zadrželi, zahájili úkony trestního řízení ve věci zločinu šíření nakažlivé lidské nemoci a poslali ho do nemocnice. Naštěstí se ukázalo, že testy na koronavirus byly negativní. Policisté tak prověřovali, zda se muž nedopustil šíření poplašné zprávy. „Nedošlo zde k naplnění skutkové podstaty ve všech bodech,“ dodala mluvčí.

Cizinec je tak nyní stíhán pro přečin výtržnictví, za které by mohl vyfasovat až 3 roky za mřížemi. Zároveň mu cizinecká policie uložila pokutu za pobyt na území ČR bez cestovního dokladu. Prohřeškem v podobě nedodržování nařízení vlády o povinném nošení ochranných prostředků obličeje se bude zabývat Krajská hygienická stanice v Liberci.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky cizinec, Harrachov, krimi, COVID-19, Česko, Cizinecká policie, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec močil na veřejnosti, nadával lidem a křičel, že má koronavirus. Hrozí mu tři roky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.