Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Cizinec kličkoval areálem nemocnice. Se třemi promile nedokázal najít cestu ven

Doslova v bludiště se proměnil osmačtyřicetiletému řidiči areál liberecké nemocnice. V podroušeném stavu se nedokázal z uliček vymotat.

Podivné chování řidiče zaujalo minulé pondělí kolem osmé večer ostrahu liberecké nemocnice. „Nezvyklý úkaz, kdy se vůz opakovaně zjevoval tu u jedné, tu u druhé brány, zavdal v ostraze podezření, že je něco v nepořádku. Řidič, ve snaze dostat se ven, čelil opakovaným upozorněním ze strany trpělivé ostrahy, že výjezd je úplně jinde,“ komentoval mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Jenže ani tato informace řidiči moc nepomohla. Ten i nadále bloudil areálem a vracel se na stále stejná místa. Vše vyústilo v přivolání městské a následně i státní policie. Ukázalo se, že cizinec si ve svém stavu nedokázal poradit s parkovacím systémem. „Cizinec za volantem vozu, posílený několika stakany destilátu, pozapomněl na bezplatnou půlhodinku, která mu umožnila do areálu vjet. Uplynutí této lhůty a destilát v těle se muži stal osudným, komentoval Robovský.

Policisté neopomněli řidiče pořádně zkontrolovat, dechová zkouška tak prozradila, že se řidič před jízdou opravdu pořádně posilnil a v dechu mu naměřili 3,4 promile. Navíc za volant usedl se zákazem řízení. Nyní je tak podezřelý je ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za mřížemi by za své prohřešky mohl strávit období od šesti měsíců do tří let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Liberec, nemocnice, policie, alkohol, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec kličkoval areálem nemocnice. Se třemi promile nedokázal najít cestu ven  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.