Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zloděj se zaměřoval na garáže. Vykradl jich třináct a způsobil škodu přes 100 tisíc

Českolipským kriminalistům se podařilo objasnit případ hned třinácti vykradených garáží v okolí sídlišť Slovanka a Holý vrch. Všechny měl na svědomí dvaatřicetiletý zloděj.

Ten se rozhodl vykrádáním garáží řešit tíživou finanční situaci. „Z garáží, do kterých se vloupával zejména v noční době, bral věci, které se daly snadno a rychle zpeněžit,“ informovala policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Pachatel tak zcizil například vozík na golfové hole, hliníkový žebřík, dámské kolo, vysavače nebo všemožné nářadí.

Nakradené věci se snažil následně zpeněžit. Některé prodal například do autoservisu s tím, že rozprodává své věci. „Muž se policistům ke všemu doznal a vydal věci, které ještě nestačil zpeněžit,“ komentovala Šrýtrová. Celkem ukradl věci za víc než 80 tisíc korun. Další škodu ve výši 20 tisíc korun způsobil majitelům garáží například poničením vrat.

Ukázalo se, že muž byl již v minulosti za podobnou trestnou činnost odsouzen v německém Görlitz v červnu 2019. Jen o pár měsíců později byl odsouzen pro změnu v Zittau. V obou případech dostal pokutu, kterou doposud nezaplatil. „Nyní je obviněný z přečinů krádeže dílem dokonaným a dílem ve stadiu pokusu, dále přečinu poškození cizí věci a porušování domovní svobody,“ dodala mluvčí. Recidivistovi hrozí až tři roky za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Českolipsko, krádež, zloděj, garáž, Holý vrch, Zhořelec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj se zaměřoval na garáže. Vykradl jich třináct a způsobil škodu přes 100 tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.