Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policisté kontrolovali motorkáře. Zaměřili se na agresivní jízdu a nepovolenou rychlost

Dlouho očekáváné oteplení se dostavilo a s prvními opravdu jarními dny se na silnice vydali i motorkáři. Právě na ně si počíhali policisté, kteří se zaměřovali na bezohlednou a agresivní jízdu, nedovolenou rychlost nebo řízení pod vlivem.

Do akce vyrazilo celkem 39 policistů. Ti zkontrolovali bezmála 400 vozidel a odhalili na 89 přestupků a jeden trestný čin. „Celkem 38 přestupků se dopustili řidiči motocyklů,“ informovala Martina Frýdová za PČR. 

Nejčastějším prohřeškem řidičů byla vysoká rychlost nebo špatný technický stav. Další řidiči u sebe neměli řidičák nebo zelenou kartu. „Policisté také řešili nepoužití bezpečnostních pásů a jeden řidič držel při jízdě v ruce telefon,“ komentovala Frýdová. Většinu přestupků vyřešily na místě hlídky udělením blokové pokuty. Ve čtyřech případech oznámily případ do správního řízení.

Jediného trestného činu se dopustil řidič, u kterého dechová zkouška naměřila přes dvě promile. Je tak nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento čin mu hrozí tučná pokuta, zákaz řízení až na deset let nebo odnětí svobody až na rok. 

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky motorkáři, kontrola, policie, trestný čin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali motorkáře. Zaměřili se na agresivní jízdu a nepovolenou rychlost  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.