Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvedl dva majitele automobilů i svou přítelkyni. Hrozí mu až pět let za mřížemi

Rafinovanost ale také důvěryhodnost nezapře šestačtyřicetiletý podvodník, kterého dopadli liberečtí kriminalisté. Tomu se podařilo podvést nebo vydírat hned několik lidí. Policistům ale nakonec přesto neunikl.

Recidivista napálil v květnu tohoto roku prodejce auta, který nabízel svůj vůz skrz internetový portál. Podvodník se s prodávajícím dohodl na schůzce a svůj zájem potvrzoval tím, že je již na cestě, nebo že v minulosti takový vůz vlastnil. I při schůzce vypadal zájemce seriózně. „Během dialogu se recidivista domluvil s majitelem také na tom, že by si vozidlo chtěl projet a navštívit autorizovaný servis, jehož je zaměstnancem,“ popsal policejní mluvčí policie Vojtěch Robovský.

S tím majitel souhlasil, vyjel z areálu firmy a když šel zavřít bránu, podvodník skočil do auta a z místa ujel. S takto nekale získaným vozidlem se pochlubil své přítelkyni. Jen o způsobu nabytí jí neřekl nic. S autem pak pokračoval na Jablonecko, kde již měl smluvený prodej. Ukradené auto prodal za 16 tisíc. Původní majitel si ho přitom cenil na 105 tisíc korun.

O týden později se podvodník rozhodl získat další automobil. Tentokrát Škodu Octavii v hodnotě 335 tisíc korun. Opět se setkal s majitelem a domluvil se na společné jízdě. Během té si recidivista chtěl také vyzkoušet řízení a zároveň ukázat auto své známé, která měla být vlastně novou majitelkou. „I v tomto případě se recidivista s „novým“ vozidlem přijel pochlubit své přítelkyni. Mezitím se mu v hlavě zrodil nápad. Nabídl majiteli obchod. Vůz mu vrátí, pokud mu bude zaplaceno třicet tisíc. Domluvili se. Na místo obchodu vyslal recidivista svou přítelkyni,“ komentoval Robovský.

Přítelkyně měla údajně jen převzít peníze bez toho, aniž by věděla, za co. Ke schůzce došlo, k obchodu ale nikoliv. Nejenže se poté majitel Octavie obrátil na policii, ale přítelkyni kontrolovala hlídka jen chvilku po jejich setkání a zjistila, že řídila pod vlivem drog. Odcizený automobil pak policie objevila odstavený na periferii Liberce. 

Podvodníka lapili policisté jen o pár dní později. Do té doby stihl ještě vydírat bývalého známého své přítelkyně. „Recidivistu napadlo, že za úplatu deset tisíc korun pomlčí před rodinou nic netušícího muže o jeho dřívější komunikaci s recidivistovou současnou přítelkyní,“ informoval mluvčí. Promyšlenou lstí sice podvodník všechny peníze z muže nedostal, za to ho připravil o blíže nespecifikované věci z auta. Ty chtěl údajně majiteli auta vrátit ve chvíli, kdy mu zbytek peněz doplatí.

Viník je nyní v cele vazební věznice, kde si počká na rozsudek. Za podezření ze spáchání trestných činů krádež, podvod a vydírání mu hrozí až pětiletý trest za mřížemi.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky podvod, policie, Liberecký, peníze, obchod, Škoda Octavia, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvedl dva majitele automobilů i svou přítelkyni. Hrozí mu až pět let za mřížemi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.