Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Bez helmy na rovné silnici spadl z kola, je ve vážném stavu. Před jízdou seděl v hospodě

Policisté z České Lípy šetří nehodu, ke které došlo ve středu kolem půl desáté večer před základní školou v Pátově ulici. Pětatřicetiletý muž tam spadl z kola a vážně se zranil. Poranil si hlavu, neměl helmu. Podle policistů před jízdou seděl tři hodiny v hospodě.

„Muž spadl z kola potom, co na rovném úseku místní komunikace ztratil rovnováhu,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Podle ní už policisté také ví, proč rovnováhu neudržel. „Před nehodou navštívil restauraci, kde měl podle svědeckých výpovědí posedět tři hodiny a během toho času vypít několik piv a také odlivek tvrdého alkoholu,“ dodala mluvčí, podle které policisté nemohli provést dechovou zkoušku kvůli jeho špatnému zdravotnímu stavu. „Nyní čekáme na výsledek laboratorního zkoumání jeho krve testované na alkohol,“ řekla Baláková.

Podle ní k tak vážnému zranění nemuselo dojít, kdyby měl cyklista helmu. „Na to, že se cyklisté při pádu z kola bez ochranné přilby mohou těžce zranit, upozorňujeme veřejnost dlouhodobě. Ne každý ale naše varování vyslyšel,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky cyklista, Česká Lípa, nehoda, zranění, alkohol, hospoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez helmy na rovné silnici spadl z kola, je ve vážném stavu. Před jízdou seděl v hospodě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.