Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Loupil v Rakousku i Chorvatsku. Policie hledá muže, který může pocházet z Česka

Poznáváte muže ze snímků? Podle policie by měl mít na svědomí osm loupežných přepadení v Rakousku a Chorvatsku. Všechny stopy nasvědčují, že by se mohlo jednat o českého občana. Právě proto se policisté na žádost Interpolu obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při zjišťování jeho totožnosti. Jakékoliv poznatky přijmou na lince 158.

„Do této série spadají loupežná přepadení v supermarketech, na benzínových čerpacích stanicích a v Záhřebu ve stánku s rychlým občerstvením. Pachatel si obvykle těsně před zavírací dobou počká na moment, až všichni zákazníci opustí obchod, následně ohrožuje zaměstnance kuchyňským nožem nebo střelnou zbraní a donutí pokladní vydat tržbu,“ říká mluvčí policie Jakub Vinčálek.

Že se jedná o Čecha nasvědčují také věci, které po loupežích odhodil. „Mezi kusy oblečení, které pachatel odhodil po loupeži, byla nalezena dámská taštička s osobními předměty hlavně české a slovenské výroby. Krátce před spácháním loupeže v supermarketu byla zaznamenána přítomnost mladé ženy, která si nic nekoupila a neustále měla ruce v kapsách tak, aby se zde ničeho nedotkla. Jedná se o možnou spolupachatelku a pravděpodobnou majitelku zajištěné dámské toaletní taštičky,“ dodal mluvčí policie.

Podle policie jde o muže ve věku 20 až 30 let, vysokého 170 až 175 centimetrů, štíhlé postavy a světlé pokožky. Na obličeji viditelné akné. Podle výpovědi svědků hovoří německy s českým nebo slovenským přízvukem.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Rakousko, Chorvatsko, loupež, Policie ČR, pátrání, policie, Česko, Interpol, Záhřeb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loupil v Rakousku i Chorvatsku. Policie hledá muže, který může pocházet z Česka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.