Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Celníci u Malé Skály odhalili polské auto s více než třemi tunami nevhodně převáženého maso

Celníci v Libereckém kraji odhalili při kontrole zaměřené na přepravu veterinárních produktů více než tři tuny nevhodně převáženého mraženého masa. V letošním roce nejde o první podobný případ v kraji, zatím ale nikdy nešlo o tak velký objem zboží. Případ si hned na místě převzali pracovníci Krajské veterinární správy v Liberci, kteří budou zjištěná porušení předpisů dál řešit ve správním řízení, řekl mluvčí libereckých celníků Martin Stočes.

V rámci kontrolní akce VESUV zastavila ve středu 18. srpna hlídka celníků s pracovníky veterinární správy v Malé Skále na Jablonecku auto s polskou poznávací značkou, které převáželo mražené maso. „Ve vozidle bylo v přepravkách naloženo 3016 kilogramů masa a po změření teploty uvnitř nákladového prostoru auta byla naměřena teplota 8,5 stupně Celsia. To je podstatně vyšší teplota, než je přípustné," řekl Stočes.

O dvě hodiny později zadržela společná hlídka v Desné na Jablonecku další vůz s masem, tentokrát český. „Zjistili, že řidič převáží zmražené maso společně s chlazeným masem a vozidlo nebylo opatřené zařízením pro záznam teploty prostředí při přepravě hluboce zmrazených produktů. Celkem řidič převážel 12 kg zmraženého masa," popsal druhý případ mluvčí celníků. I tímto případem se teď zabývá veterinární správa. Od začátku roku tak celníci odhalili čtyři případy a zadrželi 3775 kg veterinárních produktů, ponejvíce masa, při kterých dopravci nedodrželi podmínky přepravy.

Loni řešili celníci v Libereckém kraji podle Stočese sedm případů vadné přepravy 1432 kg veterinárních produktů. „Nejčastěji se jednalo o přepravu při nevyhovující teplotě či přepravu zmražených produktů ve vozech, které nejsou vybaveny zařízením pro sledování teploty. Jednou celníci dokonce zachytili přepravu osmi čerstvě poražených jehňat, ke kterým neměl řidič žádné doklady, a vozidlo, ve kterém maso přepravoval, nebylo vůbec k přepravě masa určené," dodal mluvčí celníků.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní správa LK

Štítky potraviny, zdraví, clo, Liberecký kraj, Malá Skála, maso, Liberec, okres Jablonec nad Nisou, Vesuv, Desná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci u Malé Skály odhalili polské auto s více než třemi tunami nevhodně převáženého maso  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.