Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Při nehodách zemřelo o prázdninách v Libereckém kraji pět lidí, loni tři

Při dopravních nehodách zemřelo o letních prázdninách v Libereckém kraji pět lidí, loni za červenec a srpen tři. Od začátku letošního roku zahanulo na silnicích v kraji stejně jako loni za prvních osm měsíců deset lidí.

Letos čtyři lidé při nehodách zemřeli v červenci, 24. srpna zemřel šestadvacetiletý řidič osobního vozu toyota u Jestřebí na Českolipsku po čelním střetu s nákladním autem. Na rovném úseku předjížděl kolonu vozidel.

Celkem se během letošního července a srpna stalo v Libereckém kraji 784 nehod, což je o 119 méně než loni. Při nehodách o letních prázdninách bylo letos 12 lidí těžce zraněno a 239 lehce, loni utrpělo těžké zranění 23 lidí a 291 lehké. Škoda na majetku za letošní červenec a srpen je téměř za 43 milionů korun, loni to bylo asi o půl milionu méně. Nejvíce nehod o prázdninách se stalo pátek 30. července, celkem 52.

Za osm měsíců letošního roku se podle předběžných údajů v Libereckém kraji stalo 2954 dopravních nehod, při nichž 32 lidí utrpělo těžké a 705 lehké zranění a zničen byl majetek za téměř 140 milionů korun. Za loňský leden až srpen policisté evidují 3050 nehod. Zraněných bylo 805 lidí, z toho 48 těžce, a škody byly za více než 140 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky nehoda, prázdniny, Liberecký kraj, havárie, Toyota, okres Česká Lípa, Jestřebí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodách zemřelo o prázdninách v Libereckém kraji pět lidí, loni tři  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.