Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zloděj bral vše, na co přišel. Padesátilitrový sud i igelitky plné jídla převážel na kole

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. I tak by se dalo shrnout jednání osmatřicetiletého recidivisty, který se rozhodl obohatit za pomoci svého kola a pod rouškou noci.

Zlepšit si svou finanční situaci a dost možná i jídelníček se rozhodl zloděj, který si pro tento účel vyhlédl budovu rychlého občerstvení ve Frýdlantu. Kradmým pohybem ve stínech vrhaných pouličními lampami, ocitl se u jediné překážky, která mu zatím bránila zjistit, zda se jeho plán vyplní. Myšlenku z možného nezdaru okamžitě potlačil. Po chvíli přemítání přesvědčil sám sebe. Přesným úderem do skleněné výplně výdejního okénka se katapultoval za hranu zákona,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Uvnitř zlodějíček posbíral hotovost a nejrůznější potraviny rychle vměstnal do igelitových tašek. Do oka ale padlo recidivistovi daleko více věcí, než mohl unést. Nezbylo mu tak, než nocí projíždět na kole tam a zpět. Kamerový systém tak zachytil nočního cyklistu hned několikrát. Poprvé se na cestu vydal s padesátilitrovým sudem.

Ve světle pouličních lamp se náhle mihl cyklista obtěžkán padesátilitrovým sudem od limonády. O několik minut později, tím samým místem, prosvištěl tentýž přízrak. Sud však nahradily igelitky navěšené na řídítkách,“ komentoval Robovský. A jen o chvilku později přemístil zloděj stejným způsobem další ze sudů.

Radost ze snadno získané kořisti asi nedala kriminálníkovi spát, protože po týdnu se na místo vrátil. Tentokrát se ale obohatit už nestihl. Na místo dorazil majitel, který jeho řádění přerušil, a ještě ho chvíli pronásledoval. I když se recidivistovi podařilo uprchnout, jen o pár hodin později mu na dveře zabouchali policisté.Pod tíhou argumentů nemělo smysl zapírat. Drtivé množství policisty nashromážděných důkazů hovořilo zcela jasně, dodal mluvčí.

Muži podezřelému ze spáchání přečinu krádež nyní hrozí vězení v rozmezí od šesti měsíců do tří let. Na rozsudek soudu si navíc počká ve vazební věznici.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Liberecký, recidivista, policie, sud, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Zloděj bral vše, na co přišel. Padesátilitrový sud i igelitky plné jídla převážel na kole  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.