Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Je bezpečnostní pás samozřejmostí? Ani zdaleka, odhalili policisté

V uplynulém týdnu se policisté v Libereckém kraji zúčastnili dopravně bezpečnostní akce, při které se zaměřili zejména na používání bezpečnostních pásů. Jak se ukázalo, o přestupky nebyla nouze.

Přestože pásy chrání posádku automobilu a v rozhodujících chvílích mohou i zachránit život, řada řidičů a spolujezdců jezdí nepřipoutána. Nejvíce přitom ohrožují sami sebe. „Během akce policisté samozřejmě kontrolovali i další ustanovení silničního zákona,“ přiblížila Dana Burešová, preventistka Krajského ředitelství Policie Libereckého kraje.

Na účastníky provozu si posvítily čtyři desítky policistů. „Policejní hlídky zkontrolovaly celkem 489 vozidel a odhalily 107 dopravních přestupků,“ komentovala Burešová. Celkem osm přestupků oznámili policisté správnímu orgánu.

Devětadevadesát přestupků vyřešili policisté blokovými pokutami v celkové hodnotě 30 300 korun. Jak se ukázalo, v celkem dvaapadesáti případech policisté odhalili, že osoby nebyly v autě připoutány. „V jednom případě nebyl použit zádržný systém,“ informovala preventistka. U jednoho řidiče navíc hlídky odhalily přítomnost alkoholu.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Liberecký, policie, kontrola, Liberecký kraj, Dana Burešová, Silniční zákon, bezpečnostní pás

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je bezpečnostní pás samozřejmostí? Ani zdaleka, odhalili policisté  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.