Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jubilejní Jablonecká hala láká na atletické rekordmany i světovou šampionku

Největší atletický svátek hostí v sobotu 21. ledna Jablonec nad Nisou. Koná se zde jubilejní 50. ročník Jablonecké haly, který tradičně nabízí plejádu nejlepších domácích i světových hvězd. Těšit se na jejich výkony mohou diváci i letos. Atletický mítink začíná ve 14 hodin v Atletické hale na Střelnici před programem, hlavní program startuje v 16.45 hodin.

Organizátoři lákají na mistryni světa, evropského šampiona i pět českých rekordmanů. Soupeřit mezi sebou budou závodníci ze čtrnácti zemí světa, ať již v běhu na 200 metrů či 60 metrů, představí se překážkáři i vrhači, podívaná na návštěvníky čeká i v dálkařském sektoru a u dalších atletických disciplín.

Letošní specialitou bude závod na 100 metrů, který se většinou v hale neběhá, tak se zcela jistě bude jednat o rekordní zápis a vítěz si odnese odměnu v podobě zlaté cihličky. Tradiční jablonecký mítink je letos zařazen do prestižní série World Indoor Tour.

A na jaké atletické hvězdy se mohou diváci těšit? Rozhodně na britskou sprinterku Dinu Asher Smith, mistryni světa na 200 metrů. Tato běžkyně, majitelka několika cenných kovů z vrcholných akcí, se pokusí o překonání rekordu haly a mítinku, čas 7.10s. S osobním rekordem 7.08s má velikou šanci.

Českou hvězdou bude rozhodně úřadující halový mistr Evropy Tomáš Staněk. Letos bude mít soupeře v Rumunovi Toaderovi a v Portugalci Belovi, oba umí vrhnout za 21 metrů. Souboj spoludržitelů českého rekordu proběhne na trati 60 metrů, kde se utká Jan Veleba se Zdeňkem Stromšíkem. Celkem deset závodníků přihlášených na tuto trať má osobní výkony pod hranicí 6.70s. Očekává se tedy velmi atraktivní souboj.

„Nebyla by to Jablonecká hala bez skvělého překážkáře Petra Svobody, ten se na svůj start opět těší. Věříme, že ho potrápí náš Štěpán Schubert,“ lákají pořadatelé z TJ Liaz Jablonec.

Kromě Britky se na 60 metrech představí české superrychlé závodnice, Klára Seidlová a Nikola Bendová. Chybět nebude ani česká jednička v dálkařském sektoru Radek Juška, společně s ním nastoupí další osmimetrový skokan Ukrajinec Serhii Nykyforov.

Ohodnoť článek

Foto archiv TJ LIAZ Jablonec

Štítky atletika, mítink, Jablonecká hala, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jubilejní Jablonecká hala láká na atletické rekordmany i světovou šampionku  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.