Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Je tu derby. Doufám, že lidé na stadion přijdou, říká trenér Slovanu Hoftych

Podobný zápas jako se Spartou, a to výsledkově i atmosférou a předvedenou hrou, by rádi zopakovali liberečtí fotbalisté. Ti se chystají na dvaapadesáté derby mezi Libercem a Jabloncem. Slovan loni svému soupeři nevstřelil ani gól, nyní to chce změnit.

Oba týmy se velmi dobře znají, v lize už odehrají dvaapadesáté vzájemné utkání. „Jablonec je velmi dobře poskládané mužstvo, díky Mírovi Peltovi to každý rok dokáží vhodně doplnit. Jsou velmi dobře připravení, s rychlým přechodem do útoku. Každé mužstvo má i slabší stránky, o těch, na které se chceme zaměřit, ale mluvit nebudu,“ řekl trenér Slovanu Pavel Hoftych.

Derby smazává rozdíly

Podle jabloneckého trenéra nebude hrát roli, že Slovan má o šest bodů méně a je v tabulce pod Jabloncem. „Liberec každoročně budí respekt, třikrát vyhrál ligu, pohár, hrál Evropskou ligu. Aktuálně na tom asi není tak, jak chtěl, ale v derby se aktuální forma maže, bude to těžké utkání,“ myslí si trenér Jablonce Petr Rada. 

Oba trenéři se shodli, že před a po zápase spolu budou mluvit, během zápasu se ale soustředí jen na zápas. „Oba jsme válečníci, v lize jsme se ve vzájemném duelu mockrát nepotkali, ale určitě jsme schopní spolu před i po zápase prohodit pár slov,“ dodal Hoftych.

„Respekt a kamarádství zůstane vždycky, na hřišti během devadesáti minut ale neznám bratra,“ doplnil jablonecký trenér, který odkoučoval řadu derby mezi Libercem a Jabloncem. „Těším se na to, každé derby je zajímavé, patří k tomu i atmosféra a dobrá kulisa. Jako trenér ale prožívám každé ligové utkání. Na derby se ale stejně jako na Spartu a Slavii nemusíte moc motivovat.“

Oba tým říkají ne rasismu

Naopak Hoftycha čeká první derby. „Patří k tomu vzájemná hecovačka. Doufám, že lidé na stadion přijdou a vytvoří dobrou atmosféru. Pro mě je to velmi zajímavý zápas, už jen proto, že jde o dvaapadesátý vzájemný zápas.“

V minulé sezóně ze tří derby dvakrát nepadl gól, jedinkrát se na Střelnici radoval Jablonec, Liberečtí nevstřelili ani gól. „V našich zápasech padá hodně gólů a věřím, že padne hodně gólů i v sobotu do sítě Jablonce,“ podotkl brankář Liberce Filip Nguyen.

V libereckém realizačním týmu všichni asistenti derby zažili. „Míra Holeňák byl pryč s devatenáctkou, takže jsme se o tom nestihli pobavit. A Pavel Medýnský zažil derby ze špatné strany, takže jsem mu zakázal na to vzpomínat,“ připomněl Hoftych s úsměvem Medýnského jablonecké angažmá.

Slovanu bude v utkání chybět útočník Petar Musa, který se v posledních týdnech dostal do dobré formy. „Je to ztráta, ale je tam Kuchta a Yu, věříme, že ho nahradí,“ okomentoval Hoftych.

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky derby, Slovan Liberec, Jablonec, fotbal, trenér, Pavel Hoftych, FK Baumit Jablonec, Bílí Tygři Liberec, AC Sparta Praha, Evropská liga UEFA, SK Slavia Praha, Petr Rada, Filip Nguyen

Je tu derby. Doufám, že lidé na stadion přijdou, říká trenér Slovanu Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.