Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovan v posledním domácím utkání základní části porazil Karvinou 2:1

Liberečtí fotbalisté po třech utkáních bez výhry opět zabrali a ve 29. kole porazili Karvinou 2:1. Do vedení šli v úvodu hosté, Liberec ale góly Rabušice z penalty a Koscelníka zápas otočil. Před posledním kolem základní části tak stále může postoupit do první šestky.

Slovan mohl jít hned v úvodu do vedení. Gebre po rohu patičkou mířil na bránu, trefil ale brankáře Bajzu. A tak šli do vedení o deset minut později hosté. Ndiyae byl po centru Mikuše ve vápně úplně volný a skórovat tak pro něj nebyl problém – 0:1.

Po půlhodině pálil Koscelník a jeho střela se odrazila ke Ghalimu, ten ale netrefil odkrytou bránu. O minutu později pak Ghaliho podrazil Mikuš a byla to penalta. Míč si postavil Rabušic a bylo srovnáno – 1:1.

V závěru poločasu měli lepší šance hosté, Ndiaye ale minul a před Papadopulosem odklidil míč Koscelník.

Po deseti minutách druhé půle mohl jít do vedení Liberec, do gólovky se dostal Koscelník a po něm i Ghali. Poté znovu Koscelník napálil břevno a o chvíli později už se slovenský hráč nemýlil. Nejprve si hlavou přiťukl míč a poté ho napálil do sítě – 2:1.

Další možnost měl Rabušic, po něm ale najednou mohlo být vyrovnáno, jenže Šehič sám před bránou netrefil. V 76. minutě mohl skórovat Višinský, kterého vychytal Bajza.

Závěr byl plný šancí. Višinský znovu dobře pálil a znovu zasáhl Bajza. Na druhé straně pak hlavičkoval Chvěja, který přestřelil. Višinský pak ani ve třetí dobré šanci neuspěl, oba týmy se tak rozešly po výsledku 2:1 pro Liberec.

Slovan Liberec - MFK Karviná 2:1 (1:1)

Branky: 32. Rabušic, 60. Koscelník - 12. Ndiaye. Žluté karty: 45. Ghali, 69. Gebre Selassie, 72. Havelka - 73. Svoboda. Diváci: 1521. Rozhodčí: J. Petřík - M. Leška, M. Vyhnanovský

FC Slovan Liberec: Vliegen - Koscelník, Gebre Selassie, Purzitidis, Mikula, Ghali (63. Júsuf)- Tiéhi, Havelka (80. Michal)- Frýdek (80. Stoch) - Rondić (72. Matoušek), Rabušic (63. Višinský)

MFK Karviná: Bajza - Mikuš, Buchta, Dramé, Šehić - Jursa, N'Diaye (73. Marco Túlio)- Zorvan, Qose (66. Sinyavskyi), Bartošák (83. Holík)- Papadopulos (66. Svoboda)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, karviná, FC Slovan Liberec, MFK Karviná, Theodor Gebre Selassie, Marco Túlio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan v posledním domácím utkání základní části porazil Karvinou 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.