Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Gebre pokračuje, ve Slovanu přidá ještě jednu sezonu. Zůstává i Rabušic

V libereckém Slovanu pokračují dva nejzkušenější hráči. Ještě o rok si prodlouží kariéru v Liberci pětatřicetiletý Theo Gebre Selassie a zůstává i o tři roky mladší Rabušic. Oba pamatují poslední titul Slovanu deseti lety.

Gebre Selassie si po ne úplně vydařené sezoně vzal delší čas na rozmyšlenou. „Poté, co jsem si sám ujasnil, jestli mám ještě chuť dál hrát na profesionální úrovni, jsem to konzultoval i s rodinou, jestli mi umožní pokračovat v hráčské kariéře. I tam jsme se shodli,“ popsal pro klubový web Theo Gebre Selassie.

Pak už to podle něj bylo jen o tom, zda dojde k dohodě s vedením. „A zda mě ještě trenér bude chtít a budu mít svůj přínos na hřišti i v kabině. Po zvážení všech těchto aspektů došlo k tomu závěru, že jsem teď podepsal smlouvu na příští sezonu,“ dodal zkušený hráč.

V kabině plné mladíků bude i nadále plnit také roli učitele. „Jsem pochopitelně rád, že nás zkušených hráčů bude v kádru víc a budeme dál moct mladším předávat zkušenosti na hřišti i mimo něj,“ vysvětlil.

V klubu bude pokračovat i Gebreho parťák z poslední mistrovské sezony Michael Rabušic. „Už v průběhu jarní sezony mi trenér řekl, že o mě má zájem, což pro mě bylo podstatné. Asi k tomu přispělo, že jsem dal nějaké góly a zůstal celou sezonu zdravý. Nakonec jsme se s vedením dohodli na smlouvě na další rok, za což jsem rád,“ řekl se sedmi góly nejlepší střelec Slovanu v uplynulé sezoně.

Také on chce být ještě platný na hřišti, rád by ale také předával zkušenosti mladším spoluhráčům. „Doufám, že klukům tady ještě pomůžu jak na hřišti, tak hlavně v kabině, kde je třeba udržet nějaký řád a pomáhat mladým hráčům, aby se zlepšovali a přispělo to k dobrým výsledkům celého týmu,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, gebre, rabušic, FC Slovan Liberec, Theodor Gebre Selassie, Michael Rabušic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gebre pokračuje, ve Slovanu přidá ještě jednu sezonu. Zůstává i Rabušic  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.