Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Hrát na remízu? To můj tým neumí, říká trenér Marseille Míchel

Přestože fotbalistům Marseille stačí k postupu do jarního play off Evropské ligy uhrát ve čtvrtečním závěrečném duelu základní skupiny v Liberci bod, trenér Míchel vyloučil, že by s tím kalkuloval. Jím vedený tým prý na remízu ani hrát neumí.

"Máme malinkou výhodu v tom, že nás remíza posouvá dál, ale můj přístup k fotbalu je takový, že do každého zápasu jdu s tím, že ho chci vyhrát," řekl Míchel na tiskové konferenci. "Je těžké před zápasem přemýšlet nad tím, že vám stačí remíza. Dejte mi návod, jak hrát na remízu," dodal bývalý španělský reprezentant s úsměvem k jednomu z novinářských dotazů.

Marseille v říjnu v prvním vzájemném duelu ve Francii prohrála 0:1, když nevyužila velké množství šancí a v závěru inkasovala z ojedinělé útočné akce Slovanu. Nyní půjde Olympique do duelu v lepším rozpoložení, protože drží pětizápasovou neporazitelnost.

PSALI JSEM: "Oni mají atomové zbraně, my luky a šípy," říká trenér Slovanu

"I ten první zápas jsme hráli velmi dobře. Jedinou špatnou zprávou byl pro nás výsledek, překvapilo nás akorát posledních pět minut. Zasloužili jsme si lepší skóre, bylo to pro nás nešťastné," prohlásil Míchel.

"Myslím, že teď jsme v lepší kondici. Ale my jsme Olympique Marseille a do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát. A není vůbec důležité, v jakém jsme rozpoložení nebo formě," doplnil dvaapadesátiletý trenér.

Nepřekvapuje ho, že Liberec až do posledního kola drží šance na postup ze skupiny. "Když s Francouzi mluvíte o Liberci, moc lidí o něm neví. Přitom je to zkušený tým, který hraje v pohárech dlouhodobě výborně. Je normální, že se rozhoduje až na konci," konstatoval Míchel.

Postup do další fáze Evropské ligy považuje za důležitý. "Je to skvělá soutěž a moc nerozumím tomu, proč jí spousta novinářů i expertů nedává takový význam. Je přece skvělé zahrát si proti takovým týmům jako Manchester United nebo Sevilla. Chceme postoupit z mnoha důvodů a tohle je jeden z hlavních," dodal kouč devátého celku francouzské ligy

Marseille na časy, kdy hrála v Evropě prim, jen vzpomíná. V letošní sezoně je v domácí soutěži až ve středu tabulky. V minulosti se ale dvakrát probojovala do finále Poháru UEFA a v roce 1993 vyhrála Ligu mistrů. Kvalita francouzského týmu je přesto veliká.

Na české půdě se ale francouzskému týmu příliš nedaří. Ze čtyř zápasů třikrát prohrála a jednou remizovala. Naposledy tomu tak bylo v sezoně 2006/07, kdy podlehla 2:4 Mladé Boleslavi, která díky tomu prošla do skupiny Poháru UEFA.

Utkání začíná ve čtvrtek v 19:00 a přímým přenosem ho bude vysílat ČT sport. Pro netrpělivé fanoušky je připravena fanzóna , která se ve čtvrtek v poledne otevře na Nerudově náměstí. Fanoušci se můžou těšit na sestřihy zápasů, vystoupení libereckých interpretů a autogramiádu fotbalových legend Slovanu.

Štítky Olympique de Marseille, trenér, FC Slovan Liberec, Evropská liga UEFA, UEFA, Francie, Manchester United FC, Liga mistrů UEFA, Sevilla FC, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrát na remízu? To můj tým neumí, říká trenér Marseille Míchel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.