Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Dojatý Bakoš věnoval vítězný hattrick nemocnému spoluhráči z Plzně. On ví, že na něj myslím, dodal

Hrdina i král večera. Marek Bakoš rozhodl svým hattrickem 44. Podještědské derby a ukázal, že ani ve dvaatřiceti letech neztratil nic ze svého střeleckého umu. A co víc, hattrick se mu podařilo v ligové kariéře nastřílet poprvé právě včera. Svůj úspěch věnoval velkému kamarádovi a spoluhráči z plzeňské Viktorie Mariánu Čišovskému. Ten bojuje s nevyléčitelnou amyotrofickou laterální sklerózu.

„Když jsem dal jednou v Plzni dva góly, přiběhl za mnou a povídal, že dám tři góly. Tehdy jsem je nedal, teď ale jo. Proto mu je věnuji, aby se držel," řekl Marek Bakoš a dodal: „On to ví, že myslím na něj a držím mu palce. Tento pěkný večer mu věnuji a myslím teď na něj.“

PSALI JSME: Drama až do konce! Podještědské derby rozhodl hattrick Marka Bakoše

Marián Čišovský má na svém kontě přes čtyři stovky ligových startů na Slovensku, v Čechách a v Rumunsku. Od roku 2014 ale nehraje. Prodělává vážnou chorobu, nevyléčitelnou amyotrofickou laterální sklerózu. Kvůli této nemoci dochází k postupné svalové slabosti až atrofii. Mozek nakonec není schopen ovládat většinu svalů a pacient zůstává paralyzován, při zachování psychických a mentálních schopností. Příčiny onemocnění nebyly zatím dostatečně objasněny.

Zpět k sobotnímu hattricku slovenského kanonýra. Po závaru před jabloneckou brankou otevřel brankový účet právě Marek Bakoš. Ten po odražení střely z kopačky Egona Vůcha překonal ve čtyřiadvacáté minutě brankáře Bártu. „Snažil jsem se najít nějaký volný prostor,“ popsal.

V osmatřicáté minutě jablonecká obrana vyrobila obrovskou chybu, po které se na půli hřiště dostal do rychlého přechodu opět Marek Bakoš. Ten přesprintoval soupeřovu půlku až k jablonecké brance a nekompromisně navýšil na 2:0. „Střílem jsem to křížem a podařilo se mi to trefit tak, jak jsem chtěl,“ dodal Bakoš.

Jablonec poté dokázal srovnat, třetím přesným zásahem ale Marek Bakoš rozhodl čtyři minuty před koncem. Při střele se ale slovenský útočník zranil a hřiště musel opustit na nosítkách. Na poslední minuty ho nahradil Michael Rabušic. „V posledních minutách jsem nebyl s kluky na hřišti, tak jsem jim aspoň držel pěsti,“ uzavřel.

Hattrickem se Marek Bakoš posunul v tabulce střelců na třetí místo. Na vedoucího Ďuriše a Lafatu, kteří mají shodně jedenáct vstřelených branek, ztrácí jedinou branku.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Marek Bakoš, FC Viktoria Plzeň, nemoc, Marián Čišovský, FK Baumit Jablonec, Michael Rabušic, Egon Vůch, Česko, Slovensko, Rumunsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dojatý Bakoš věnoval vítězný hattrick nemocnému spoluhráči z Plzně. On ví, že na něj myslím, dodal  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.