Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trať Bedřichovského Night Light Marathonu má připraveny všechny tři trasy

Pojede se na jeden či dva okruhy? To je jediný otazník, který aktuálně visí nad Bedřichovským Night Light Marathonem, který tento víkend odstartuje seriál v běhu na lyžích ČEZ SkiTour v Jizerských horách.

Trasy závodu jsou připraveny na třech distancích, 10, 17,5 a 28 km, všechny na jeden okruh. Jen u nejdelší trati je připravena i náhradní varianta na dva okruhy s celkovou délkou 31 kilometrů. Ta se však pojede jen v případě, že nebude dostatek sněhu. Aktuálně je ho na tratích dost.

„Trasa byla v úterý přes den celá průjezdná. Snad jen dva úseky jsou v ohrožení, Krásná Máří a u Buku, i tady se ale dalo projet. Až následující dny ukáží, zda se tudy bude moci závodit i o víkendu,“ vysvětluje za pořadatelský tým seriálu ČEZ SkiTour David Douša.

Podle podrobné předpovědi počasí ČHMÚ připadne nový sníh, ale také nastane mírné oteplení. „Od středečního rána začne sněžit, odpoledne i vydatně, ale během dne se začne oteplovat, a tak půjde o hodně vlhký až mokrý sníh a během odpoledne a podvečera se pravděpodobně vyskytne i déšť se sněhem a déšť,“ říká Martin Pecha z Českého hydrometeorologického ústavu.

Složitě odhadnutelné vyhlídky počasí mají pořadatelé pro páteční start závodů. „Má být 1 až 3 stupně nad nulou, přesto věříme, že závod proběhne podle plánů. I tak jsme ale připraveni, že se nejdelší závod může uskutečnit na dvou kratších okruzích. Závodníci by při druhém kole nezajížděli až na stadion, ale otočili se již na Nové louce a nemuseli absolvovat prudké klesání a stoupání,“ vysvětluje Douša.

I v pátek a v sobotu, se bude možné přihlásit ve stanu registrací na bedřichovském stadionu od 14.30 (pátek) a 16 hodin (sobota), a to vždy do 18 hodin. Závody startují v 19 hodin. Více o jednotlivých trasách závodu najdete ZDE.

Tisková zpráva

Štítky Bedřichov, lyžování, zasněžování, Jizerská magistrála, Skitour, Bedřichovský Night Light Marathon, ČEZ, Jizerské hory, David Douša, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trať Bedřichovského Night Light Marathonu má připraveny všechny tři trasy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.