Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jarní lyžování přilákalo do hor v kraji tisíce lidí. Areály se připravují na ukončení provozu

Stovky až tisíce lidí lyžovaly o víkendu v horských střediscích Libereckého kraje. S ohledem na jarní počasí hodnotí provozovatelé návštěvnost jako dobrou. Podmínky pro lyžování jsou podle nich stále vhodné.

"Lepší je to samozřejmě dopoledne, pak už je to měkčí. Stále jsou ale podmínky slušné," uvedl za jizerskohorské středisko Černá Říčka v Desné Martin Lauer.

Návštěvnost v Desné byla o víkendu průměrná stejně jako třeba na Ještědu v Liberci. "V sobotu byly lepší podmínky, ale jak ráno pršelo, tak bylo lidí méně než dnes, kdy už byl kvůli teplu podklad horší," uvedla za Ještěd Renata Balašová. Ještěd bude od pondělí jezdit za ceny vedlejší sezony a omezí provoz, nebudou jezdit všechny lanovky v areálu. "Předpokládáme, že provoz střediska ukončíme v neděli 18. března," dodala.

V příštím týdnu se zřejmě naposledy v této sezoně bude lyžovat také v areálu Studenov v krkonošské Rokytnici nad Jizerou. "Je jen na přírodním sněhu. Horní Domky ale budou dál v provozu bez omezení," uvedl za rokytnické středisko Vít Pražák. V Rokytnici o víkendu denně lyžovalo asi 2500 lidí. "Zájem je pořád slušný. Lidé mají stále chuť jezdit, i když počasí v nížinách je už hodně jarní," dodal Pražák. V Rokytnici se tento týden lyžovalo za ceny vedlejší sezony stejně jako například v nedalekých Pasekách nad Jizerou. "Je to jarní lyžování, lidí je ale stále dost. Bylo plno a lyžovalo se bez front," uvedl Martin Řípa za pasecké středisko.

O víkendu v Pasekách denně lyžovalo kolem 2000 lidí, zhruba stejná návštěvnost byla i v Harrachově. "Na to jaké je datum, tak to je pěkné. Sjezdovky jsou stále v dobrém stavu, akorát po měsíci mrazů trochu změkly," uvedl vedoucí lanovky v Harrachově Martin Nedvěd.

Desítky kilometrů mohou v okolí zimních středisek využívat i běžkaři, zejména v nižších polohách je ale třeba dbát zvýšené opatrnosti. "Předpověď počasí není pro sněhové podmínky na magistrále zrovna příznivá. Proto buďte opatrní hlavně na okrajových trasách a úsecích v nižších polohách, sněhu bude nejspíš rychle ubývat," varuje na svém webu Jizerská o.p.s, která se stará o úpravu tratí v Jizerských horách.

Autoři | Foto Ski areál Ještěd

Štítky lyžování, zima, Rokytnice nad Jizerou, Harrachov, Tanvaldský Špičák, Paseky nad Jizerou, Černá Říčka, Bedřichov, Ještěd, lyže, lyžař, Tatry Mountain Resorts, Liberecký kraj, Martin Lauer, Desná, Liberec, Studenov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní lyžování přilákalo do hor v kraji tisíce lidí. Areály se připravují na ukončení provozu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.