Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chystáte se na první padesátku? Poradíme, na co si dát pozor

PR článek

Chystáte se na první Jizerskou 50 a nevíte, co očekávat? Sepsali jsme odpovědi na ty nejdůležitější otázky, které by Vás před startem mohly napadnout.

CESTA NA ZÁVOD

Ještě než dorazíte do Bedřichova, zastavte se pro své startovní číslo v Obchodním centru Nisa Liberec. Tam se nejlépe dostanete po rychlostní silnici R 35 a následně výjezdem na Ještěd – nákupní zóna Doubí 1. Od sjezdu je cesta značená cedulemi „Jizerská 50“. Ideální pro Vás bude, když zaparkujete na spodním parkovišti v garážích nebo vedle restaurace McDonald's. Parkování v obchodním centru je navíc zdarma. Stejně snadno se tam dostanete i MHD, pokud využijete linku číslo 500, která jede zdarma z centra Liberce.

K dopravě na start závodu do Bedřichova v sobotu i v neděli můžete využít kyvadlovou dopravu, kterou mají všichni závodníci zdarma (jízdenka je součástí startovního balíčku). Speciální linky jedou z Liberce, Jablonce i Janova nad Nisou.

PARKOVÁNÍ

Pro auta bude Bedřichov v sobotu a v neděli uzavřen od 6 do 9 hodin. Vjezd mají povolen pouze závodníci, kteří si koupili předem parkovací kartu. Rezervaci můžete provést on-line při registraci na svůj závod, a to za poplatek 300 Kč, pokud jsou ještě k dispozici. Parkovací kartu pak dostanete při výdeji startovních čísel. Pokud na Vás místo bez předchozí rezervace na parkovišti nezbylo, využijte zdarma kyvadlovou dopravu.

VYZVEDNUTÍ STARTOVNÍHO BALÍČKU

O výdeji startovního balíčku v OC Nisa už jste se dověděli výše. Nezapomeňte s sebou mít občanku nebo jiný doklad totožnosti, a pokud budete vyzvedávat balíček i pro své známé, je nutné mít s sebou úředně ověřenou plnou moc. (Formulář ke stažení ZDE.) Expo Jizerské 50 bude otevřené od čtvrtka do soboty od 9 do 20 hodin. Čísla a startovní balíčky na páteční závod si navíc můžete vyzvednout až v přímo v Bedřichově, ve stanu Worldloppet 
u „Horochaty“ pár metrů od centrálního parkoviště a cílové stanice kyvadlové dopravy.

Ve startovním balíčku najdete:

  • Startovní číslo
  • Zapůjčený měřicí čip
  • Brožuru s propozicemi a slevové vouchery
  • Dárky od partnerů
  • Samolepku na lyže
  • Stravenku na pozávodní jídlo
  • Jízdenku na kyvadlovou dopravu

NOVÉ REGISTRACE

Pokud nebude vyčerpaná kapacita závodu, můžete se přihlásit i při výdeji startovních čísel. Stačí vyplnit přihlášku, zaplatit částku v hotovosti a získáte svůj startovní balíček s číslem. Důrazně však doporučujeme registraci předem. Kromě jistoty, že nepřijdete na vyprodaný závod, se vyhnete frontám a hlavně ušetříte.

MAZACÍ SERVIS

Starosti o mázu můžete hodit za hlavu. Nechte si lyže připravit od odborníků ze Swix. Jejich stánek najdete vždy v zázemí závodu. Jen prosíme: mějte lyže očištěné a přijďte s dostatečným předstihem! Mazací servis doporučujeme objednat předem v rámci online rezervace mazání. Jednoduše si předem vyberete stanovený čas, který Vám vyhovuje. Odborníci ze Swixu budou připraveni i na trase 50km a 25km závodu pro případ, že budete potřebovat novou mázu. Konkrétní místa najdete v mapě daného závodu (logo SWIX / WAX service).

VYHŘÍVANÁ PŘEVLÉKACÍ ZÓNA A ÚSCHOVNA VĚCÍ 

V zázemí naleznete velkokapacitní vyhřívané stany – jednak převlékací, ale i jídelní. Uvnitř stanu se hezky v teple připravíte na trať, po závodě se na stejném místě převléknete do suchého. Stejně tak můžete využít i úschovnu lyží a oblečení. K lepší orientaci v místě budou sloužit piktogramy, které Vás navedou, kam budete potřebovat.

MĚŘICÍ ČIP A STARTOVNÍ ČÍSLO

Měřicí čip najdete ve startovním balíčku. Nezapomeňte si ho dát před startem na kotník tak, aby byl přes svrchní vrstvu oblečení. Zavažte si číslo a hurá na start!

STARTY ZÁVODŮ

Na start dorazte s předstihem minimálně jednu hodinu, aby Vám závod neutekl, a zařaďte se do příslušného koridoru. Nevíte kam? Přečtěte si níže, případně se zeptejte informátorů na stadionu, rádi Vám poradí.

30 km
Start ve 3 vlnách, hromadný pro každou vlnu – čas je měřen od výstřelu každé vlny.

25 km
Závodníci jsou rozděleni dle výkonnosti do dvou vln. Vstupy do nich jsou označeny startovními čísly, která do vln patří. Závodníci startují hromadně a čas je měřen od výstřelu.

10 km
Závodníci startují v jedné vlně hromadně a čas je měřen od výstřelu.

50 km
Elitní ženy startují v 8:45 a čas jim je měřen od výstřelu. Čas pro elitní muže a první vlnu je měřen od výstřelu v 9:00. Vstup do elitní a první vlny se uzavírá 5 minut před výstřelem. Startovní pole je rozděleno podle výkonnosti do 8 startovních vln. Do každé vlny je vstup označený startovními čísly. Závodníci z 2.–8. řady vstupují do vln s lyžemi v ruce a jejich čas je měřen od snímacího koberce s handicapem + 30 s. Na hlavní 50km závod dorazte ideálně 
2 hodiny před startem své vlny – stihnete si případně nechat namazat běžky od profesionálů ze Swixu. Můžete si bez stresu odskočit a nasajete atmosféru závodu.

Nezapomeňte své lyže označit přiloženými nálepkami.

NA TRASE

Ať už si vyberete jakýkoliv závod, čekají na Vás perfektně připravené trasy, které jsou vymezeny barevnou páskou, označeny šipkami a zajištěny organizátory. Podél trasy uvidíte kilometrovníky, které Vám prozradí, kolik kilometrů už máte za sebou. Během závodu se nezapomeňte usmát na naše fotografy. Závodnickou fotku si můžete po skončení závodu stáhnout na našem webu u svého výsledku.

OBČERSTVOVACÍ STANICE

Na všech trasách jsou občerstvovací stanice s teplým čajem, iontovým nápojem a ovocem, sušenkami či sušeným ovocem. Odpadky prosím odhazujte jen v blízkosti občerstvovacích stanic – v tzv. odpadní zóně. V případě odhození odpadků mimo odpadní zóny může následovat 30minutová penalizace. Myslete na to, že se závod jede v unikátní chráněné krajinné oblasti, znečišťovat přírodu je zbytečné.

V CÍLI ZÁVODU

Máte za sebou závod a jste v cíli! Za svůj výkon obdržíte pamětní medaili a čeká na Vás cílová občerstvovací stanice s teplým čajem a drobným občerstvením. Cílový čas Vám přijde na mobilní telefon v podobě SMS zprávy. Výsledky si můžete prohlédnout také na výsledkové tabuli v převlékacím stanu či v mobilní aplikaci Jizerská 50.

POZÁVODNÍ OBČERSTVENÍ

Doplňte po závodě energii! Ve startovném balíčku najdete stravenku a po jejím předložení dostanete v zázemí teplé občerstvení a pití. Na výběr je ze 3 jídel.

DOPROVODNÝ PROGRAM

Závod nezačíná jen startovním výstřelem. Součástí je mnoho doprovodných akcí – například páteční slavnostní zahájení včetně položení věnců k pomníku Expedice Peru 1970, sobotní program v Liberci před radnicí oživí ČEZ Energy fest s koncertem známé kapely.

MOBILNÍ APLIKACE

Pokud byste rádi měli všechny informace hezky pohromadě, nezapomeňte si do svých mobilních telefonů stáhnout aplikaci Jizerská 50. Najdete v ní Váš závodnický profil, fotky, výsledky, online zpravodajství, předpověď počasí a všechny aktuality, které by Vás mohly zajímat. Budete tak mít jistotu, že Vám nic neunikne.

DOMA PO ZÁVODĚ

Do úterý po závodě prosím zkontrolujte své výsledky na webu jiz50.cz a v případě nesrovnalostí vyplňte reklamační formulář na stránce časomíry. Těšit se můžete na Vaše fotografie z trasy závodu, které najdete ve výsledcích u svého umístění. Rovněž budeme rádi za vyplnění krátkého hodnotícího dotazníku. O závodní zážitky se můžete podělit s ostatními běžkaři na našich profilech na Facebooku a Instagramu.

A pokud nejste stále přihlášeni, můžete tak učinit na www.jiz50.cz, a to do 27. ledna.

Tisková zpráva

Štítky Jizerská 50, jiz50, Jizerky, závod, Jizerská padesátka, lyže, doprava, Liberec, Bedřichov, Swix, stan, McDonald's, Lužická Nisa, Světová výstava

Chystáte se na první padesátku? Poradíme, na co si dát pozor  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.