Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hlavní českou nadějí na Jizerské padesátce jsou Kateřina Smutná a Stanislav Řezáč

Dvojnásobná vítězka Kateřina Smutná je největší českou nadějí na medaili v 52. ročníku Jizerské padesátky. Závod seriálu Ski Classics v dálkovém běhu lyžích se uskuteční v neděli. Ženská elita odstartuje v 8:45 a muži v 9:00.

Smutná nejslavnější tuzemský dálkový závod vyhrála předloni a v roce 2015. Před nadcházejícím startem měla ve středu žaludeční potíže. „Doufám, že to bude na startu dobré," řekla. „Jizerku beru jako vrchol, ale po té středě nevím, jaké to bude. O vítězství moc nepřemýšlím, budu ráda, když budu v pořádku a bojovat o stupně. Kdyby klapla bedna, bylo by to super," uvedla největší hvězda týmu eD system Lukáše Bauera, která je v celkovém pořadí seriálu Visma Ski Classics třetí.

Největší soupeřkou Smutné je obhájkyně prvenství Švédka Britta Johanssonová Norgrenová. Kvůli nemoci naopak chybí Norka Astrid Slindová. Do desítky už se v této sezoně prosadila z českých lyžařek i Adéla Boudíková.

Mezi muži nechybí Stanislav Řezáč. Pětačtyřicetiletý závodník slavil na Jizerské padesátce triumf třikrát, ale naposledy před sedmi lety. „Jizerky mají své kouzlo a závod bych za nic na světě nevynechal. Udělám vše, abych maximálně vyladil formu," řekl Řezáč.

Na třetí vítězství v řadě v Jizerských horách zaútočí Nor Morten Eide Pedersen. Zopakoval by tak výkon Jiřího Berana, který získal hattrick v letech 1985 až 1987. Favoritem jsou ale Petter Eliassen či další Nor Andreas Nygaard.

Po elitě vyrazí do stopy běžkaři v dalších osmi vlnách. Celkem v neděli na padesátku vyběhne 4800 startujících.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Sport, lyžování, běh, dálkový, Jizerská 50, Kateřina Smutná, Jizerská padesátka, Stanislav Řezáč, Ski Classics, Jizerské hory, Lukáš Bauer, Britta Johansson Norgren, Petter Eliassen, Andreas Nygaard, Jiří Beran

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní českou nadějí na Jizerské padesátce jsou Kateřina Smutná a Stanislav Řezáč  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.