Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V souvislosti s lyžařským MS dostal Liberec další pokutu, zaplatí přes půl milionu

V souvislosti s pořádáním lyžařského mistrovství světa v roce 2009 dostal Liberec další pokutu od finančního úřadu, zřejmě už poslední. Zaplatit má 614 tisíc korun za administrativní pochybení, kdy k několika stavbám podpořeným státní dotací zřídilo město zástavní právo při vydávání dluhopisu.

„Takže nikdo nic neodnesl, jenom bylo zřízeno zástavní právo a porušeny podmínky dotace," řekl primátor Jaroslav Zámečník (SLK). Zmínil například komunikaci v Horním Hanychově za 15 milionů korun či přístupovou cestu ke skokanským můstkům na Ještědu za 14 milionů korun.

Původní pokuta byla šest milionů

Původně vyměřená sankce byla šest milionů korun, městu se ale podařilo vyjednat snížení na desetinu a chce v tom pokračovat. „Budeme žádat o prominutí, pokusíme se využít každé možnosti," řekl náměstek primátora Jiří Šolc (SLK).

Pro Liberec to není jediná pokuta v souvislosti s mistrovstvím světa v klasickém lyžování, které se konalo od 18. února do 1. března 2009. Město na nich dosud zaplatilo skoro 17,5 milionu korun. „Je to zřejmě poslední výměr, který jsme dostali v rámci toho mistrovství," uvedl další primátorův náměstek Jiří Němeček (ANO).

MS v lyžování v Liberci

Z veřejných zdrojů šly na uspořádání světového šampionátu před deseti lety a vybudování sportovišť přes dvě miliardy korun. Ze státního rozpočtu to bylo téměř 1,5 miliardy korun, z rozpočtu Liberce asi 400 milionů a Liberecký kraj přidal 165 milionů. Organizační výbor hospodařil s rozpočtem přes 632 milionů korun. Šampionát ale zejména kvůli nízké návštěvnosti skončil s dluhy, které firmy vymáhají u soudu.

Autoři | Foto Liberec2009

Štítky lyžování, Liberec, pokuta, mistrovství světa, Starostové pro Liberecký kraj, Jaroslav Zámečník, Jiří Šolc, Ještěd, Liberec XIX-Horní Hanychov, Jiří Němeček, ANO 2011, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V souvislosti s lyžařským MS dostal Liberec další pokutu, zaplatí přes půl milionu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.