Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jizerská 50 v ohrožení. Pořadatelé se obávají oteplení a deště

Pojede se Jizerská 50? A když, tak jak? Takovými otázkami si poslední dny láme hlavu mnoho lidí. Nejvíce pak závodníci a pořadatelé. Slavný závod by se uskutečnit měl, zda ale v původních trasách je teď nejisté. Vše závisí na počasí.

A právě počasí není v posledních dnech příliš shovívavé. Nechává totiž všechny na pochybách. „Přestože aktuální situace není na tratích špatná, horší je výhled na nejbližší dny,“ uvedl mluvčí závodu Richard Valoušek. Zatímco do čtvrtka by mělo v Jizerkách připadnout, z čehož by měli všichni lyžaři radost, vzápětí by měly teploty výrazně vyskočit.

Právě to by mohlo plány na Jizerskou 50 zhatit. Podle meteorologů by teploty měly povyskočit až na hodnoty od 3 do 7 °C. Obleva by sice měla v neděli zmírnit, ale předpovědi na začátek týdne opět nejsou nijak slibné. „Teploty nad nulou společně s deštěm mohou ovlivnit podobu závodů,“ komentoval Valoušek.

Vše tak nyní závisí na následujících dnech. Pokud nebude situace příznivá, budou muset pořadatelé řešit případné zkrácení tras. Zároveň ale mluvčí ujistil, že na některá nižší místa okolo Bedřichova mají připravené zásoby technického sněhu.

Ohodnoť článek

Foto Richard Valoušek

Štítky Jizerská 50, zima, závod, Bedřichov, sníh, Jizerská padesátka, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jizerská 50 v ohrožení. Pořadatelé se obávají oteplení a deště  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.