Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberecká tenisová naděje. Matouš Čepelík je mistrem Česka do dvanácti let ve čtyřhře

Domácí šampionát tenisových nadějí do dvanácti let se konal v Jablonci nad Nisou. Liberecký tenis reprezentovali dva hráči, dvanáctiletý Čepelík došel ve dvouhrách do čtvrtfinále a ve čtyřhře se stal mistrem, o rok mladší Jan Kreysa pak prošel do osmifinále.

Matouš Čepelík byl nasazen jako 2. hráč do dvouhry. První a druhé kolo zvládl bez problému, když postupně porazil Wirglera (Znojmo) a následně Čanka (Prostějov). Matouš ve čtvrtfinále podlehl Košárkovi (Prostějov) a obsadil tak ve dvouhře 5. místo. Krásného úspěchu pak dosáhl ve čtyřhře. Po boku Jana Raštici (Prostějov) prošli turnajem bez ztráty jediné sady a zaslouženě se tak radují z titulu “mistr ČR“. 

Honza Kreysa posbíral zkušenosti a rozhodně se neztratil. V prvním kole přešel přes štvanického Šidlíka po setech 6-2, 4-6, 6-2. Mezi nejlepšími šestnácti hráči pak nestačil na 4. nasazeného hráče Kryštofa Komínka (TK Sparta) a podlehl 2-6, 5-7.

Stejná kategorie, ale dívek se hrála souběžně na TK Sparta. LTK reprezentovala jedenáctiletá Sára Oliveriusová. Los ji do prvního kola přidělil pozdější bronzovou – Terezu Krejčovou (Slavie Plzeň). Vyrovnaný a pěkný zápas Sára podlehla 3-6 a 4-6, ale stejně jako Jan Kreysa spíše sbírala cenné zkušenosti na příští rok.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto LTK Liberec

Štítky Matouš Čepelík, tenis, mčr, ltk liberec, Česko, Jablonec nad Nisou, Prostějov, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká tenisová naděje. Matouš Čepelík je mistrem Česka do dvanácti let ve čtyřhře  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.