Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Forejtek se hattricku nedočkal. V turnaji nad ním zvítězil Michael Vrbenský

Jonáš Forejtek našel v posledním zápase třídílné série domácích turnajů o Trofej solidarity a naděje Českého tenisového svazu přemožitele a na zlatý hattrick nedosáhl. Na liberecké antuce totiž vyhrál finále Michael Vrbenský, jenž Forejtka porazil 6:3 a 6:4. Mezi ženami dominovala sedmnáctiletá Darja Viďmanová.

O dva roky starší Forejtek triumfoval během měsíce a půl ve Starých Splavech a následně v Prostějově. Dnes však nestačil na vrstevníka, dvacetiletého Vrbenského, který na konci května vyhrál první domácí turnaj po koronavirové pauze o pohár prezidenta ČTS doma v Praze na Spartě.

Forejtek začal finálový duel Svijany Open lépe, ale od stavu 3:2 získal Vrbenský sedm gamů v řadě. Forejtek se díky brejku do druhého setu ještě vrátil, zdramatizoval ho, v posledním gamu však neudržel servis. Vrbenský převzal trofej i prémii 150.000 korun, Forejtek 80 tisíc.

„Prožil jsem tady v Liberci dobrý a úspěšný týden. V semifinále jsem musel vydřít těžký třísetový zápas s Pavlem Nejedlým a dnes jsem si věřil a přerušil Jonášovu vítěznou sérii," řekl Vrbenský po výhře nad vítězem loňské juniorky US Open.

Rodačka z Moskvy Viďmanová, svěřenkyně trenéra Daniela Vaňka ze Štvanice, otočila finálové utkání s Veronikou Vlkovskou ve výhru 2:6, 6:3, 6:0 a vylepšila předchozí finálovou účast v Prostějově.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Sport, tenis, ČTS, Liberec, finále, Jonáš Forejtek, Michael Vrbenský, Český tenisový svaz, Darja Viďmanová, Prostějov, Svijany Open, Praha, US Open, Daniel Vaněk, Moskva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Forejtek se hattricku nedočkal. V turnaji nad ním zvítězil Michael Vrbenský  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.