Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Důležité vítězství. Florbalisté porazili Pardubice a drží naději na play off

Šestnáct branek padlo v utkání florbalové nejvyšší soutěže mezi FBC Liberec a Pardubicemi. Drama dopadlo nakonec šťastně pro domácí, kteří díky výhře drží naději na play off.

První třetina začala velmi hekticky, vypracované šance domácích střídaly rychlé protiútoky Sokolů. První branka přišla v deváté minutě, kdy Ferdan obral soupeře o míček a překonal Haleše. Pardubice si připravili odpověď o dvě minuty později po využití přečíslení. Druhou branku Liberce vstřelil v čase 13:34 Čermák po nahrávce Valeše, který zapsal 300. bod kariéry v základní části. Nicméně vedení domácích vydrželo jen dvaasedmdesát vteřin, vyrovnával Savický. Pardubice navíc vstřelili do konce třetiny ještě jednu branku a do šaten se tak šlo za stavu 2:3.

Druhá dvacetiminutovka pokračovala velmi aktivní hrou, nicméně na gól se čekalo až do třiatřicáté minuty. Pardubice přidaly další trefu a odskočily do dvoubrankového vedení. Liberec ale nesložil zbraně a do konce třetiny vyrovnal. Nejdříve v čase 37:09 snižoval Janeček, kdy důrazně dorazil míček za Halešova záda, druhou periodu uzavřel druhým gólem Čermák, který zužitkoval křižnou přihrávku Wienera.

Liberec hned v prvním střídání přetavil vedení na svou stranu, trefil se Valeš. V devětačtyřicáté minutě byl navíc vyloučen hostující Šmíd a umožnil tak libereckým hrát v početní výhodě. Nahrávku zpoza brány využil ex-pardubický Dlesk a zvýšil na6:4. Pardubice se ale bleskově zvládly vrátit do zápasu dvěma slepenými góly, které dělilo pouhých šestadvacet vteřin. V závěru si Liberec vytvořil tlak, ze kterého plynuly dvě branky. Nejdříve se prosadil Wiener po krásné křižné přihrávce Čermáka a posléze střelou okolo pardubického obránce Valeš. Následovala power-play hostů, kterou ale Liberec perfektně bránil, a nakonec vstřelil ještě jeden gól. Do prázdné branky zamířil Wiener. Pardubice už jen kosmeticky upravily skóre v čase 58:43 na finálních 9:7 z pohledu Liberce.

Poslední utkání základní části letošního ročníku Livesport Superligy čeká FBC Liberec až 7. března, kdy vyzvou pražský celek TJ Sokol Královské Vinohrady. Utkání šestadvacátého kola začíná v 17:00 hodin.

FBC Liberec - SOKOLI Pardubice 9:7 (2:3, 2:1, 5:3)

Branky: 9. Prokop Ferdan, 14. Martin Čermák, 38. Vojtěch Janeček, 40. Martin Čermák, 41. Radek Valeš, 50. Tomáš Dlesk, 55. Vojtěch Wiener, 56. Radek Valeš, 58. Vojtěch Wiener - 11. David Žáček, 15. Jan Savický, 18. Adam Šmíd, 33. David Petržela, 51. David Žáček, 52. Jan Savický, 59. David Žáček. Rozhodčí: Jiří Kropáček - Tomáš Novák. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Zásahy brankářů: Daniel Mück 13 - Martin Haleš 14.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky fbc liberec, florbal, superliga, FK Pardubice, FC Slovan Liberec, Martin Čermák, Superliga florbalu, Sokol Pardubice, TJ Sokol Královské Vinohrady, Tomáš Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důležité vítězství. Florbalisté porazili Pardubice a drží naději na play off  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.