Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dobré podmínky vylákaly do hor na severu Čech stovky lidí

Dobré lyžařské podmínky a zčásti slunečné počasí vylákaly o víkendu do hor na severu Čech stovky lidí. Díky mrazu se podařilo provozovatelům zasněžit všechna vyježděná místa na sjezdovkách. Teď by si přáli příval přírodního sněhu.

"Sněhové podmínky byly během obou dnů ideální. Navíc svítilo sluníčko, žádný déšť," popsal Pavel Bažant ze společnosti SKI Bižu, jež provozuje tři střediska v Jizerských horách. Návštěvnost podle něj byla jedna z nejlepších za letošní sezonu.

Na sjezdovkách v Libereckém kraji je až 60 centimetrů sněhu. "Potřebovali bychom ještě ten přírodní, abych se zlepšili podmínky v Bedřichově," doplnil Bažant. Přání provozovatelů se podle předpovědi meteorologů může splnit už v nejbližších dnech.

Meteorologové vydali dnes výstrahu před silným sněžením, které v pondělí a úterý zasáhne zejména severní, západní a střední Čechy. Ojediněle může napadnout až 20 centimetrů sněhu.

Podmínky pro lyžaře a běžkaře v Libereckém kraji se zlepšily v uplynulém týdnu, kdy díky mrazu mohli provozovatelé spustit sněžná děla. "Stříkali jsme prázdná místa, takže podmínky jsou teď dobré. Návštěvnost byla o víkendu vysoká," uvedl vedoucí střediska Špičák u Tanvaldu Jiří Hofman.

Velká střediska v Libereckém kraji budou v provozu nejspíše až do Velikonoc. "Teď nás čekají ještě dva týdny jarních prázdnin, pak bude záležet na návštěvnosti," podotkl Hofman.

Dobré podmínky mají v Krkonoších i Jizerských horách i běžkaři. Bez problémů je sjízdná většina Jizerské magistrály, rolba ji upravovala naposledy v noci na dnešek. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Česko, Liberecký kraj, Jizerské hory, Jiří Hofman, Velikonoce, jarní prázdniny, Bedřichov, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobré podmínky vylákaly do hor na severu Čech stovky lidí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.