Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lyžařů na horách na severu Čech přes dobré podmínky ubývá

Lyžařů na horách v Libereckém a Ústeckém kraji výrazně ubylo. Přestože v areálech panují dobré podmínky a někde bylo i slunečno, na sjezdovky už to lidi moc netáhne. Snížené jízdné už někde zavedli, jinde platí od pondělí.

Vedlejší sezona už platila ve středisku Paseky nad Jizerou. "Počasí bylo pěkné, lanovka byla plná, takže s návštěvností jsme ještě spokojeni," řekl Martin Říha z lyžařského areálu, kde je zhruba půl metru sněhu. "Rádi bychom jezdili do Velikonoc," dodal.

Dobré podmínky stále jsou také v areálu Ski-Bižu v Jizerských horách. "Sobota byla průměrná a neděle už slabá. Je znát, že končí jarní prázdniny, lidi už to na hory netáhne," uvedl Pavel Bažant z lyžařského centra. Provozovatelé ho chtějí udržet otevřené do konce března.

Jedno z nejlepších lyžování bylo o víkendu na Ještědu, přesto přišlo lyžařů málo. "Za víkend to mohlo být asi 1000 lidí, což je málo. Pokud není sníh v nížinách, do hor to netáhne. Podmínky jsou přitom ideální," shrnul Jan Svatoš z areálu Ještěd. Od pondělí budou v centru prodávat jízdenky za ceny vedlejší sezony. "Určitě pojedeme celý týden a pak uvidíme podle počasí," dodal.

V Ústeckém kraji je v provozu ještě středisko Zadní Telnice na Ústecku, kde se už týden platí vedlejší sezona. Až od pondělí ji zavádí ve středisku Klíny v Krušných horách. "Návštěvnost byla dobrá. Sobota je vždy silnější, ale i dnes bylo dost lidí. Sluníčko svítilo, v provozu je celý areál," řekl jeden z provozovatelů Josef Dlouhý. "Jezdí se na technickém sněhu, naštěstí neubývá, přes noc mrzne, dopoledne je to pěkně tvrdé, odpoledne měkčí, takové jarní lyžování," doplnil Dlouhý.

Sezonu už uzavřely menší areály v Krušných horách. Konec lyžování už ohlásili v Horním Podluží či Jiřetíně pod Jedlovou.

Autoři

Štítky Česko, Ústecký kraj, Liberecký kraj, lyžování, Velikonoce, jarní prázdniny, Ještěd, Krušné hory, Paseky nad Jizerou, Jan Svatoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařů na horách na severu Čech přes dobré podmínky ubývá  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.