Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ZIMA 2016/2017: Velké novinky ani velké změny cen nechystají skiareály Liberecka

Lyžařské areály v Libereckém kraji letos investovaly miliony do vylepšení služeb i systémů zasněžování, žádnou velkou novinku ale nechystají. Ceny většinou zůstanou na loňské úrovni, skoro o pět procent ale například zdražil celodenní skipas v Rokytnici nad Jizerou, největším areálu v kraji.

Letos bude stát denní permanentka v rokytnickém skiareálu Horní Domky 650 korun, za loňských 620 Kč si ji ale lze pořídit při nákupu přes internet. Pro mládež a seniory naopak oproti loňsku jednodenní jízdné zlevní o 30 korun na 520 Kč, při on-line nákupu stojí 490 korun.

Rozšířila se i nabídka pro rodiny. "Nově máme rodinné jízdné. V hlavní sezoně si například rodiče a jedno dítě zalyžují za 1600 korun, při nákupu přes internet za ještě méně. Řešíme i dětský koutek, který by fungoval jako hlídání," uvedl ředitel skiareálu Michal Kopecký. Před letošní sezonou se podle něj zaměřili také na zlepšení gastro služeb.

V sousedním Harrachově podle zástupce ředitele Vlastislava Fejkla zůstanou ceny na loňské úrovní, celodenní skipas by tak měl stát 590 korun. "Investovali jsme zhruba tři miliony korun do zlepšení systému zasněžování a úprav sjezdovek," dodal.

Základní ceny se nemění ani v dalších krkonošských areálech v Libereckém kraji. Skiareál ve Vítkovicích investoval kolem čtyř milionů. Nově tam budu prodávat skipasy přes internet a zlepšit by se měla i úprava tratí. "Pořídili jsme si rolbu s navijákem, budeme tak moci sjezdovky upravovat i zezdola nahoru," uvedl starosta obce Milan Rychtr.

Středisko Paseky nad Jizerou letos dalo na zlepšení služeb čtyři miliony. "Zmodernizovali jsme zasněžování, nová bude lyžařská škola a dětský park," uvedl za areál Martin Říha. Benecko do zasněžování investovalo asi dva miliony Kč.

V největším areálu Jizerských hor na Tavaldském Špičáku stoupne základní celodenní jízdné o deset korun na 550 Kč. Také v tomto areálu se vylepšovalo zasněžování. Prováděly se také terénní úpravy na sjezdových tratích, aby lyžování bylo příjemnější. "Máme i nový nástup a výstup na lanovku, je to v dlažbě," uvedl ředitel Ski Bižu Pavel Bažant. Kromě Špičáku provozuje Ski Bižu i další dva areály v Jizerských horách, celkově letos firma investovala do svých areálů skoro sedm milionů.

Ještě asi o milion víc vydal areál na Ještědu v Liberci. "Modernizovali jsme odbavovací systém a zautomatizovali systém zasněžování. Mělo by to zrychlit proces jeho spuštění," uvedl ředitel areálu Jan Svatoš. Ceník zůstává stejný, celodenní skipas tak bude stát 590 Kč.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, skipas, Internet, jízdné, Rokytnice nad Jizerou, Michal Kopecký, Jan Svatoš, Jizerské hory, Harrachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZIMA 2016/2017: Velké novinky ani velké změny cen nechystají skiareály Liberecka  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.