Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podmínky pro lyžování jsou ideální. Do skiareálů vyrazily denně tisíce lidí

Tisíce lidí lyžovaly denně o tomto víkendu ve velkých skiareálech Libereckého kraje. Podmínky byly ideální, lyžovalo se na prašanu a zimní bylo i počasí, shodili se oslovení provozovatelé.

"Užívám si, že pracuji na horách. Protože právě teď sedím na lanovce, je minus čtyři, svítí sluníčko a pode mnou je metr prašanu," řekl dnes před 14:00 ředitel skiareálu v krkonošské Rokytnici nad Jizerou Michal Kopecký. Zcela zaplněné bylo podle něj největší středisko Libereckého kraje od pátku. "V pátek i v sobotu jsme měli asi 4000 lidí, dnes je jich o něco méně," řekl. V Rokytnici bylo hodně Poláků, kteří využili toho, že v pátek měli státní svátek. Zaplnili i nedaleký Harrachov. "Plno jsme měli od čtvrtka. Denně lyžovalo přes 3000 lidí, dnes jich je o něco méně, asi 2000," řekl náčelník harrachovské lanovky Milan Goč.

Spokojení jsou i v dalším krkonošském areálu, v Pasekách nad Jizerou. "Podmínky byly perfektní, lidí bylo dost. V sobotu asi 3000 lyžařů a dnes 2000," uvedl za areál Martin Říha. V Pasekách mohli lyžaři využít o víkendu přes devět kilometrů sjezdovek, lépe je na tom jen Rokytnice se 17 kilometry.

Vydařený víkend mají za sebou i skiareály v Jizerských horách. "Bylo to bezvadné, plno bylo jak na Vánoce," uvedl ředitel Ski bižu Pavel Bažant. Ski bižu provozuje areály na Tanvaldském Špičáku, Severáku a Bedřichově. V sobotu je dohromady navštívilo asi 3500 lidí, dnes zhruba o deset procent méně. Plno bylo například i v areálu Černá Říčka v Desné či kořenovských areálech.

Výborné podmínky lákaly lyžaře do skiareálu na Ještědu v Liberci. "Za oba dny jsme měli dohromady přes 5000 lidí," uvedl ředitel areálu Jan Svatoš. Podle něj v týdnu otevřou i Pláně vhodné pro rodiny s dětmi. Pro provoz areálu jsou Pláně hodně důležité. "Pro nás to znamená 1000 lidí denně navíc," dodal Svatoš.

Výtečné podmínky využily o víkendu i tisíce běžkařů. Vydatná sněhová nadílka umožnila upravit i místa mimo Jizerské hory a Krkonoše. Upravené stopy byla například v okolí Nového Boru, v Lomnici nad Popelkou či ve Vesci v Liberci.

Autoři | Foto Vlastiveda.cz

Štítky Liberecký kraj, Rokytnice nad Jizerou, Michal Kopecký, lyžař, Jan Svatoš, lyžování, Liberec, Jizerské hory, Harrachov, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky pro lyžování jsou ideální. Do skiareálů vyrazily denně tisíce lidí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.