Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Takovou zimu provozovatelé lyžařských středisek dlouho nezažili. Na sjezdovkách leží i metr a půl sněhu

Podmínky pro lyžování v Libereckém kraji jsou ideální. Na sjezdovkách leží od 25 do 150 centimetrů prachového sněhu. Vydatné sněžení z minulých dnů umožnilo úpravu okruhů pro běžkaře i mimo hory.

Podmínky na horách jsou nejlepší za několik posledních let. "Po pěti letech je taková zima," uvedl ředitel skiareálu na Ještědu v Liberci Jan Svatoš. Od pátku bude areál s devíti kilometry tratí v plném provozu, to se naposledy povedlo před třemi lety.

V plném provozu jsou také všechny větší skiareály v Jizerských horách a západní části Krkonoš. "Řekl bych, že si nikdo z provozovatelů nemůže na podmínky stěžovat," uvedl ředitel skiareálu v krkonošské Rokytnici Michal Kopecký. Také Rokytnice nad Jizerou je v plném provozu po třech letech. V největším středisku kraje mají lyžaři k dispozici přes 21 kilometrů tratí. Využívat mohou i červenou sjezdovku z Lysé hory o délce 2,5 kilometru s převýšením 590 metrů, která splňuje všechny požadavky k pořádání FIS závodů.

Dostatek upravených stop mají i běžkaři, a to nejen v horách. Sněžení z minulých dnů umožnilo upravit i netradiční místa. Poprvé například připravil stopy na svém území Frýdlant nebo se podařilo vytvořit okruh v areálu Maškovy zahrady v Turnově.

Autoři

Štítky sjezdovka, Liberecký kraj, Jan Svatoš, Rokytnice nad Jizerou, Michal Kopecký, Liberec, Ještěd, Krkonoše, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Takovou zimu provozovatelé lyžařských středisek dlouho nezažili. Na sjezdovkách leží i metr a půl sněhu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.