Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rusku z balkonu v Krkonoších podle policie neshodili, spadla sama

Policie odložila případ těžce zraněné svědkyně z kauzy odsouzených ruských fotbalistů, Jekatěriny Bobkovové. Žena spadla v květnu ve Špindlerově Mlýně z balkonu z výšky asi deseti metrů, byla pod vlivem alkoholu a drog. Kriminalisté nezjistili cizí zavinění, řekla krajská policejní mluvčí Ivana Ježková. Policie její totožnost nepotvrdila, uvedla jen, že jde o občanku Ruské federace.

"Prověřovaná věc byla odložena, protože se neprokázalo, že by se jakýmkoli způsobem na zranění ženy podílela další osoba. Šlo o nešťastnou událost, přepadla přes zábradlí. Měla dvě promile alkoholu v krvi a odběr prokázal, že byla také pod vlivem drog," řekla novinářům Ježková.

Kriminalisté si nechali vypracovat znalecký posudek z odvětví soudního lékařství a toxikologie a na objasnění mechanismu vzniku poranění, které žena utrpěla. Součástí spisu jsou také závěry kriminalistické expertizy z oborů genetika a daktyloskopie.

Ruska u moskevského soudu svědčila v případu ruských fotbalových reprezentantů Pavla Mamajeva a Alexandra Kokorina, kteří byli odsouzeni v Moskvě za loňské napadení několika lidí v centru ruské metropole k 18 respektive 17 měsícům za mřížemi.

Tisková agentura RIA Novosti v půlce května uvedla, že Jekatěrina Bobkovová se zřítila z hotelového balkonu ve Špindlerově Mlýně. Na případ zraněné ženy tehdy upozornil Deník N. Bobkovová byla podle ruské agentury jednou z hlavních svědkyní v případu fotbalistů. Nacházela se totiž v Moskvě v jejich společnosti, když se konflikty staly.

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, Rusko, kriminalita, fotbal, Špindlerův Mlýn, 2.VERZE, policie, balkon, Krkonoše, Moskva

Rusku z balkonu v Krkonoších podle policie neshodili, spadla sama  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.