Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté kontrolovali chodce. Desítky pokut padly za přecházení mimo přechod i na červenou

V uplynulých dnech se policisté po celé České republice zaměřili na chodce, jejich chování a také nošení reflexních prvků. A spolu s chodci prověřili i mnoho řidičů.

Hlídky se během akce zaměřili mimo jiné na nošení reflexních prvků. „Policisté chodcům připomínali, že dle zákona musí za snížené viditelnosti mimo obec chodci nosit reflexní prvky,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Prvky z retroreflexního materiálu totiž mohou chodcům i zachránit život. „Zároveň policisté s chodci diskutovali na téma přednosti na přechodech a snažili se jim vyvrátit mýtus o absolutní přednosti pěších,“ komentovala mluvčí.

Přestože v rámci prevence rozdávaly policejní hlídky reflexní prvky, došlo i na pokuty. Ty uložili policisté v celkem 34 případech. A to za přecházení na červenou nebo přecházení vozovky sice v blízkosti přechodu ale mimo něj.

A o pár korun chudší skončili i lidé, kteří se bez jakýchkoliv reflexních prvků pohybovali mezi obcemi. Ohrožovali tak nejvíce sami sebe. Vedle chodců došlo i na kontrolu řidičů automobilů. „U více než 400 kontrolovaných řidičů objevili policisté celkem 75 přestupků,“ řekla Sochorová. Pod vlivem alkoholu nebyl jediný z nich. Naopak nejčastějším prohřeškem bylo nepoužívání bezpečnostních pásů a špatný technický stav vozidla.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, chodci, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali chodce. Desítky pokut padly za přecházení mimo přechod i na červenou  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.