Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řady hasičů opustil Jan Semerádt, pomáhat ale bude dál jako horský záchranář

Po více jak dvaceti letech se museli liberečtí hasiči rozloučit s Honzou Semerádtem, který ke sboru nastoupil v roce 1996. Po mnoha letech odloží uniformu hasiče a navlékne kabát záchranáře.

Honza si dva roky vyzkoušel i službu u policie, ale pak se vrátil k hasičům, u kterých sloužil dlouhá léta. Jen těžko by asi po letech někdo spočítal zásahy, u kterých Honza byl, a životy, které pomohl ochránit. „Během své služby se podílel na řešení řady mimořádných událostí. Z nichž některé ovlivnily i život jeho rodiny, jako například povodně na Smědé v roce 2010,“ sdělila mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Honza se pyšní i titulem nejrychlejšího hasiče na světě, který získal v roce 2012 v rámci soutěže TFA při výstupu do 83. patra Sydney Tower v Austrálii. Vedle toho byl navíc ještě dobrovolným členem hasičem ve Frýdlantu a dobrovolným záchranářem horské služby v Jizerkách.

Nyní hasičský sbor opustil jako instruktor lezeckého družstva pro práci ve výšce a nad volnou hloubkou směny A. „Pomáhat bude ale i nadále ve službách horské služby,“ dodala Hložková.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky hasiči, Jan Semerádt, HZS LK, Austrálie, Smědá, Sydney Tower, Frýdlant, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řady hasičů opustil Jan Semerádt, pomáhat ale bude dál jako horský záchranář  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.