Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policie varuje před podvodníky. Ti nabízí výměnu okapů, ale požadují přemrštěné částky

Policisté v Libereckém kraji evidují již tři velmi podobné případy podvodu. Ve všech jde o skupinu mužů, která nabídne majiteli domu výměnu okapů za domluvenou cenu, ale poté požaduje mnohonásobně vyšší částku.

Podvodníci s dodávkou navíc nikdy nevystaví majiteli fakturu s tím, že takto bude stát oprava o něco méně. „První případ se odehrál v květnu v obci Splavy na Českolipsku. Tři muži se dohodli s majitelem domu na opravě okapu za 1 500 korun,“ uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Jenže u drobné opravy nezůstalo a muži bez vědomí majitele vyměnili daleko větší kus okapu a po majiteli chtěli 20 tisíc. S tím ale dotyčný nesouhlasil a partičce tak vyplatil „jen“ 13 tisíc.

Další případ oznámila na policii majitelka domu v Jestřebí. Čtyři muži oslovili ženu s nabídkou výměny okapů v délce 58 metrů za částku 3 tisíce korun. Z této částky se následně stala výměna téměř všech okapů na celém domě za částku 104 tisíc korun,komentovala Šrýtrová. Z ženy tak vymámili celkem sto tisíc. Zbylé čtyři tisíce nakonec žena vyplatit nemusela, za poskytnutou kávu a svačinu.

Poslední případ evidují policisté v uplynulých dnech v obci Frýdštejn. I zde byl scénář velmi podobný a původně dohodnutá částka 700 korun se podle podvodníků vyšplhala na 18 tisíc. „Policie nyní všechny případy prošetřuje jako podezření z přečinu podvod,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberecký, policie, podvod, okap, dům, Liberecký kraj, okres Česká Lípa, Splavy, Jestřebí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie varuje před podvodníky. Ti nabízí výměnu okapů, ale požadují přemrštěné částky  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.