Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Vozovky v kraji jsou sjízdné. Silničáři přesto vyzývají k opatrnosti

V Libereckém kraji dnes mrzne, všechny silnice jsou sjízdné, silničáři ale doporučují zvýšenou opatrnost, vozovky mohou namrzat.

Pozor by si na to měli dát motoristé i na silnici I/9 na Českolipsku. Aktuálně ale podle policie na silnicích žádné problémy hlášené nejsou. Hlavní tahy jsou většinou holé a po chemickém ošetření mokré, i ty ale mohou namrzat.

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) na Twitteru, varuje před námrazou, která může být na silnici I/35 u Žďárku a také Hrádku nad Nisou na Liberecku, pozor by si měli dát motoristé také na silnici I/14 u Valteřic na Semilsku. „Dispečink zimní údržby sleduje stav vozovek a podle potřeby vysílá techniku do terénu,“ informuje ŘSD Liberecký kraj. Opatrnost radí silničáři na horských silnicích, kde je zledovatělá vrstva ujetého sněhu, která může klouzat.

Oldřichovské sedlo zůstává pro kamiony uzavřené

Na Liberecku je stále pro kamiony nad šest tun uzavřená silnice třetí třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo, kterou silničáři nesolí. Vzhledem k předpovědi počasí ji zatím není možné otevřít. Řidiči kamionů musejí směrem na Raspenavu a Hejnice po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky. Liberecký kraj leží z velké části v chráněných oblastech, a solí se tak udržuje jen necelých 40 procent komunikací.

Silničáři uzavřeli komunikaci přes Oldřichové sedlo pro kamiony

Silničáři v Libereckém kraji dnes uzavřeli silnici třetí třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo pro kamiony nad šest tun. Tento úsek se nesolí.

V kraji je dnes ráno jasno na Českolipsku a Liberecku, horské oblasti Jablonecka a Semilska mají oblohu zataženou. Teploty se pohybují od minus čtyř do minus jednoho stupně. Nesněží, meteorologové ale očekávají během dne na horách ojediněle sněhové přeháňky. Přes den teploty vystoupají až ke čtyřem stupňům, na horách by mělo mrznout celý den.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký, Liberecký kraj, Ředitelství silnic a dálnic, okres Česká Lípa, Žďárek, okres Semily, Valteřice, Twitter, Hrádek nad Nisou, Raspenava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vozovky v kraji jsou sjízdné. Silničáři přesto vyzývají k opatrnosti  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.