Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Benátská, údolská pouť a letní lyžování na Javorníku

Největší událostí tohoto víkendu v kraji je nepochybně festival Benátská. Kdo však hledá jiný program, může zavítat na pouť do Kryštofova Údolí nebo s dětmi na Obří sud Javorník.

Už od čtvrtka probíhá po dvouleté pauze ve veseckém areálu festival Benátská! s Impulsem. Kromě nabitého – tentokrát čistě česko-slovenského – hudebního programu je jeho součástí již tradičně i řada doprovodných aktivit, letos si na své přijdou i milovníci adrenalinu.

(Ne)tradiční údolská pouť začíná v pátek od 18:00 v Kryštofově Údolí žehnáním opravené kaple. V sobotu od 15:00 čeká návštěvníky den plný kulturního programu v centru obce na terasách. Připraven je i koncert vážné hudby v kostele sv. Kryštofa a divadlo pro nejmenší diváky. K tomu všemu rozmanité občerstvení a několik prodejních stánků s výrobky šikovných řemeslníků. V neděli v 11:00 bude poutní mše.

Komu se nechce na Benátskou, na Liberecké přehradě vystoupí v pátek večer Monkey Boom. Hudba bude znít až do půlnoci.

V areálu Obří sud Javorník se od soboty do neděle koná Český pohár v lyžování na trávě 2022. Závodníci se utkají disciplínách obří slalom, superobří slalom a slalom. Během celých letních prázdnin dostanete navíc ke každé dětské jízdence na lanovku jeden dětský lístek na bobovku zdarma.

V Tanvaldu se od pátku do neděle koná cyklistický festival BIKEnWALD fest. Volně navazuje na kultovní akci Bobovka Cup. Tentokrát čeká fanoušky větší zábava a ridery více disciplín. Akce probíhá v areálu Bikepark Bobovka a Kempu Tanvaldský Špičák. Těšit se můžete na závody pro děti včetně odrážedel, závody mládeže na trailech - nominační závod na Bobovka Cup, závod na novém asfaltovém pumtracku, tombolu, jejíž hlavní cenou je nové kolo a nabitou afterparty. Vstupné je dobrovolné, zahrají DJ Hrusha a kapely Flashback (HK), Plán B (TNV), DWTK (ŽB), a Stellar.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Liberecký kraj, akce, tipy, víkend, hudba, festival, Javorník, pouť, Kryštofovo Údolí, Kryštof, lyžování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Benátská, údolská pouť a letní lyžování na Javorníku  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.