Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Hejtman Půta kvůli žádné z větví liberecké kauzy rezignovat nehodlá

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro LK) nehodlá rezignovat na svou funkci kvůli žádné z větví korupční liberecké kauzy. Nevyslyší tak výzvu libereckého hnutí ANO, které ho k tomuto kroku před několika dny vyzvalo. Hejtman neshledává k rezignaci důvody.

S kauzou Liberec, ani s žádnou její medializovanou větví nemám nic společného. Proto snahu mou osobu s ní propojit, považuji za další pokus mě politicky zlikvidovat. A zároveň poškodit mě a hnutí Starostové pro Liberecký kraj před krajskými volbami. Myslím, že načasování pět měsíců před volbami není náhodné,“ prohlásil dnes před zasedáním krajského zastupitelstva hejtman Martin Půta.

Poukázal také na úniky informací z policejního vyšetřování do médií a označil je za popření základních principů právního státu. „V takovém případě je totiž zcela jedno, k jakému závěru vyšetřování dospěje. O vině je rozhodnuto hned a následuje soudce lynč, minimálně v politické rovině,“ konstatoval hejtman a poukázal na svou zkušenost z kauzy týkající se kostela Máří Magdalény. V ní byl obviněn v listopadu 2014, následně nepravomocně osvobozen, kdy pak odvolací soud osvobozující verdikt zrušil a soud se táhne dodnes, kdy poslední jednání se odehrálo před rokem a dodnes není znám termín nějakého dalšího.

Krajské hnutí ANO vyzývá hejtmana Martina Půtu k odstoupení

Předsednictvo hnutí ANO v Libereckém kraje vyzývá hejtmana Martina Půtu k rezignaci. Žádají jeho odstoupení v souvislosti s vyšetřováním, které se týká připravované výstavby fotovoltaické elektrárny v Ralsku. Pokud okamžitě neodstoupí, chce hnutí...

Hejtman v souvislosti s vyšetřováním aktuálního případu, na žádost policie, odevzdal dne 9. dubna ráno svůj telefon a počítač. K domovní prohlídce už policie nepřistoupila, ač s tímto úmyslem původně přijela.

Nařízenou domovní prohlídku považuji za účelovou snahu mě mediálně poškodit a také zároveň najít jakékoli informace, které by mě mohly propojit s dalšími osobami a kauzami,“ míní Půta. Za skandální označil obsah Příkazu k domovní prohlídce, kterým státní zástupce žádal soud, aby domovní prohlídku nařídil. „Se svými právníky jsem prošel bod po bodu a tvrdím, že všechna podezření vůči mé osobě obsažená v tomto Příkazu jsou účelové spekulace. V příkazu nejsou uvedeny žádné důkazy a ani odkazy na odposlechy, ze kterých je pravděpodobně čerpáno,“ konstatoval hejtman. Za korektní označil přístup policisty, kterému podával v den domovní prohlídky vysvětlení.

Chci zdůraznit, že jsem připraven policii i nadále poskytovat veškerou součinnost. Rovněž chci zdůraznit, že jsem se ničeho nezákonného nedopustil a veškeré moje kroky jsou a byly vedeny zájmem obyvatel Libereckého kraje,“ zdůraznil Půta a dodal, že až toto vyšetřování skončí, bude žádat prošetření, jak vznikl obsah příkazu k domovní prohlídce a zároveň prošetření, jak se informace z příkazu dostaly, v rozporu se zákonem, k některým médiím.

Hejtman Půta odmítá spojování s libereckou kauzou, policii vydal telefon a počítač. Syrovátko je v zahraničí

Po úterním zásahu policie na liberecké radnici a sídle společnosti Syner se objevují další informace. Vysvětlení podal policii také hejtman Martin Půta (Starostové pro LK), který ale spojení s libereckou kauzou odmítl. Prohlášení vydala...

Hejtman Půta podával začátkem dubna policii vysvětlení v souvislosti s plánovanou výstavbou fotovoltaické elektrárny v Ralsku. Má jít o největší fotovoltaiku v kraji a energie z ní má zásobovat různá krajská zařízení, od nemocnic až po domovy seniorů či školy. V současné době probíhá tzv. předběžná tržní konzultace, kdy si kraj nechává zpracovávat nabídky několika firem na vybudování elektrárny na části bývalého letiště v Ralsku. Výsledek konzultace by měl být známý v květnu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky hejtman, rezignace, korupční kauza, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Kontroverz

Tohle není otázka, jestli Půta chce, ani možnost volby. To je otázka času, než se najde soudce, který tohoto šmejda pošle za mříže. Takže miláčku, potáhneš, ať se ti to líbí, nebo ne. Svině na postu hejtmana nebudou (a ani nikdo, kdo ho podporuje). Pochopili všichni Starostové a příslušní idioti na radnici a Kraji? Chcete to ještě jináč, po lopatě?

Úterý, 23. dubna 2024, 19:42Odpovědět

Hejtman Půta kvůli žádné z větví liberecké kauzy rezignovat nehodlá  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.