Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Novém Boru si mohou lidé rozhodnout o výstavbě bazénu, terminálu nebo třeba kluziště

Obyvatelé Nového Boru mohou prostřednictvím ankety rozhodnout o budoucí podobě města, ve kterém žijí. Město připravilo anketu, ve které nechává lidi hlasovat celkem o sedmi projektech.

Město chce tak získat nejen názor místních, ale také ušetřit. Takto totiž nebude muset na všechny možné investice vytvářet drahé projekty. „Díky této anketě si lidé sami určí, které projekty považují za zásadní,“ komentoval anketu starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Hlasování je možné elektronicky ZDE nebo pomocí anketního lístku, který obyvatelé najdou jednak v prázdninovém čísle Novoborského měsíčníku, ale také v Turistickém informačním centru, kinokavárně a na podatelně MÚ.

Lidé tak nyní mohou do konce srpna hlasovat o tom, co by v Novém Boru nejvíce uvítali. „Výsledky ankety rozhodnou o tom, které investice se budou realizovat. Vše ale bude závislé na rozpočtovém rozhodnutí zastupitelstva,“ komentoval starosta. A o jaké projekty v anketě běží? V Novém Boru by mohl například vyrůst nový venkovní bazén v areálu koupaliště. Ten by nabídl atraktivnější rekreaci. Podle vedení města by modernizace koupaliště mohla pomoci i zdejšímu cestovnímu ruchu.

Dalším projektem je například revitalizace hlavní třídy T.G.M. Rekonstrukce by se tak dočkala ulice od kruháče k České poště. Mezi možnými investicemi je i výstavba dopravního terminálu, která by vedla k přesunutí autobusáku k vlakáči. Díky tomu by měli cestující daleko lepší podmínky pro přestupování a zároveň by vzniklo bezpečné a praktické místo. Dalšími možnostmi, kam investovat, je rekonstrukce městského kina, revitalizace Tyršova náměstí a okolí nebo výstavba venkovního kluziště v Kalinově ulici.

 

Foto luzicke-hory.cz

Štítky Nový Bor, investice, rozpočet, anketa, stavba, projekt, Jaromír Dvořák, Česká pošta

V Novém Boru si mohou lidé rozhodnout o výstavbě bazénu, terminálu nebo třeba kluziště  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.